top icon
Κόσμος

Renault Rafale: Το νέο SUV με κουπέ σχεδίαση

Το Rafale δεν είναι μόνο αεροπλάνο, αλλά και το νέο SUV με κουπέ χαρακτηριστικά που θα αποκαλύψει πλήρως η Renault σε έναν μήνα από σήμερα.

Rafale θα λέγεται το νέο, top-end κουπέ SUV της Renault, το οποίο στόχο έχει να ολοκληρώσει τη γκάμα της γαλλικής εταιρείας που τροφοδοτείται από υβριδικούς κινητήρες της γενιάς E-Tech.

Σε συνέχεια λοιπόν του 5θέσιου Austral και του νέου 5θεσίου ή 7θέσιου Espace, το νέο Rafale θα είναι το επόμενο highlight στη γκάμα της Renault, το οποίο αναμένεται να ενισχύσει την επέλαση των Γάλλων στην κατηγορία D βασιζόμενο στη δοκιμασμένη πλατφόρμα CMF-CD της εταιρείας.

Όπως είναι προφανές, το όνομα του νέου μοντέλου είναι εμπνευσμένο από το διάσημο αεροπορικό παρελθόν της Renault. Ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα, η εταιρεία κατασκεύαζε κινητήρες εσωτερικής καύσης για αυτοκίνητα, καθώς και για τρένα και αεροπλάνα. Το 1933, η εταιρεία αγόρασε την Caudron ιδρύοντας στη συνέχεια την Caudron-Renault, ενώ ένα χρόνο αργότερα ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αεροπλάνο με τον κωδικό C640 που κατασκευάστηκε για να καταρρίπτει ρεκόρ, πήρε το όνομα Rafale.

Rafale

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Renault Rafale θα πραγματοποιηθεί στην 54η Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού στο Le Bourget στις 18 Ιουνίου και αναμένεται να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε υβριδική έκδοση.

Η νέα ναυαρχίδα της Renault πρόκειται να διατεθεί σε μια έκδοση με την ονομασία Esprit Alpine, η οποία θα φέρει ειδικούς τροχούς μεγάλης διαμέτρου και μια σειρά από διακοσμητικά στοιχεία και υλικά.

Renault Rafale

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ