top icon
Κόσμος

Μια διάσημη Rolls-Royce βγαίνει στο «σφυρί»

Η Rolls-Royce Silver Shadow Drophead Coupe ήταν το πρώτο αυτοκίνητο του ανερχόμενου τότε Βρετανού ηθοποιού Michael Caine, όταν ακόμη διέθετε σωφέρ.

Σε μία χαρακτηριστική σκηνή της αυτοβιογραφικής ταινίαςCandid Caine: A Self-Portrait of Michael Caine του 1969, o Bρετανός ηθοποιός περπατάει ακολουθούμενος από την προσωπική του Rolls-Royce που οδηγείται από τον σωφέρ του καθώς, τότε, δεν διέθετε ακόμη άδεια οδήγησης.

Αναφερόμενος στην αριστοκρατική συμπρωταγωνίστριά του στις διαδρομές της ταινίας, ο Michael Caine λέει: «Βρίσκω μεγάλη ευχαρίστηση στους περιπάτους, απλώς περπατώντας στους δρόμους της πόλης μου. Επίσης είμαι λίγο τεμπέλης, οπότε θέλω να νοιώθω λίγο ασφαλής έχοντας την άνεση να με ακολουθεί».

Michael Caine Rolls Royce Drophead coupe

Η, σχεδιασμένη από τον W.G. Allen, Silver Shadow Drophead Coupe παρουσιάστηκε 1967 και ήταν, κατά παράδοσιν, χειροποίητη από τον επίσημο καροσσερίστα Mulliner Park Ward. Σε αυτήν την εκδοχή, είναι φινιρισμένη σε μαύρο χρώμα με μαύρη οροφή και δερμάτινο εσωτερικό στο χρώμα της μανόλιας, με μάλλινη μοκέτα και πλούσιες λεπτομέρειες από ξύλο. Στα μηχανικά μέρη κυριαρχεί ο V8 των 6.230 κ.εκ. που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο. Στα τέσσερα χρόνια που διήρκεσε η παραγωγή της, υπολογίζεται ότι κατασκευάστηκαν μόλις 506 Drophead Coupe.

rolls-royce

O Michael Caine συναντά την Rolls-Royce

H ιστορία λέει ότι, το 1968, έχοντας μία λίστα για ψώνια στα χέρια του, o Βρετανός ηθοποιός μπήκε στην έκθεση αυτοκινήτων του Jack Barclay. Ωστόσο, καθώς ήταν μάλλον… αγουροξυπνημένος και αξύριστος, οι άνθρωποι της έκθεσης τον συνόδευσαν ευγενικά ως την έξοδο, οπότε, για να μην αφήσει εκκρεμότητες, πήγε στην έκθεση H.A. Fox στο Mayfair και αγόρασε την άμεσα διαθέσιμη Silver Shadow που είχε ακυρώσει ο σεναριογράφος Terence Rattigan, o οποίος έχει μάλιστα γράψει και το σενάριο για την ταινία του 1964, The Yellow Rolls-Royce.

Michael Caine Rolls warranty

Το απόκομμα της εγγύησης της Rolls-Royce

Μέχρι τότε, ο πρωταγωνιστής του The Italian job δεν είχε καν δίπλωμα και η ιστορία επίσης λέει ότι συνήθιζε να περνά επιδεικτικά έξω από την έκθεση στο Berkeley όπου τον είχαν απορρίψει και να… χαιρετά τους ανθρώπους της.

Η Rolls-Royce, όμως, δεν έμεινε για πολύ καιρό στα χέρια του. Έτσι, πέρασε στην κατοχή του Jack Leach, ενός πρώην αντικέρ και εστιάτορα από το Fulham. Για τα επόμενα 43 χρόνια, ο κόσμος έβλεπε συχνά τη συγκεκριμένη Rolls-Royce παρκαρισμένη έξω από το χαρακτηριστικό – έως εκκεντρικό – Gasworks στην γωνία Fulham και Kings.

gasworks restaurant Fulham

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης της επένδυσε σημαντικά σε χρόνο και χρήμα ώστε να την επαναφέρει στην αρχική της κατάσταση και, έχοντας 59.000 μίλια στο οδόμετρο, αυτή η κυρία των 55 ετών διατίθεται προς πώληση.

michael caine rolls royce

Η συγκεκριμένη Silver Shadow θα δημοπρατηθεί στο Imperial War Museum, στο Duxford, στις 15 Μαρτίου από τον βρετανικό οίκο H & H, μια μόλις ημέρα μετά τα 90α γενέθλια του πρώτου ιδιοκτήτη της.

Michael Caine Rolls Royce Drophead coupe

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Michael Caine Rolls Royce
  • Michael Caine Rolls Royce
  • Michael Caine Rolls Royce
  • Michael Caine Rolls Royce
  • Michael Caine Rolls Royce
  • Michael Caine Rolls Royce
  • Michael Caine Rolls Royce
  • Michael Caine Rolls Royce
  • Michael Caine Rolls Royce
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ