top icon
Επικαιρότητα

Σε εξέλιξη το νέο Hyundai i30 N Series

Η κορεάτικη εταιρεία ετοιμάζει την πιο «καυτή» έκδοση του νέου i30, η οποία θα αποτελέσει το πρώτο δείγμα γραφής της νεοσύστατης, όπως όλα δείχνουν, οικογένειας σπορ μοντέλων με την ονομασία «Ν».

Η περεταίρω ενίσχυση του σπορτίφ χαρακτήρα της κορεάτικης φίρμας φαίνεται πλέον να αποτελεί θέμα… ημερησίας διάταξης για τους ιθύνοντες της. Mε βάση τα επίσημα ανακοινωθέντα αλλά και με δεδομένες τις έως τώρα πληροφορίες μας, τα επερχόμενα μοντέλα της οικογένειας «N» των κορεατών, τηρουμένων των αναλογιών, θα αποτελέσουν, σε ύφος και απόδοση στην πράξη, ό,τι ακριβώς και οι σπορ εκδόσεις με την υπογραφή «M» και «AMG» των BMW και Mercedes, αντίστοιχα, σε σχέση με τα ταπεινότερα αδέλφια της γκάμας. Συγχρόνως, όμως, σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό των ανθρώπων τις Hyundai, η σειρά «Ν» θα αποτελέσει και τη «γέφυρα» που θα ενώνει σε επίπεδο χαρακτήρα τις ήδη γνωστές και «πολιτικές», ασφαλώς, υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις της με το καθαρόαιμο i20 World Rally Car.

Ποια είναι όμως η… προέλευση της ονομασίας «N», η οποία πολύ σύντομα θα κοσμεί τη νέα αυτή οικογένεια μοντέλων της Hyundai; Η απάντηση στην ομολογουμένως εύλογη αυτή απορία κρύβεται πίσω από τo άγνωστο, έως τώρα, όνομα της πόλης Namyang, όπου και εδράζεται σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα έρευνας και εξέλιξης της κορεάτικης εταιρείας, το οποίο, σε συνεργασία με την Hyundai Motorsport, συνέβαλε στην εξέλιξη του i20 WRC.  

Ας επιστρέψουμε όπως στα… δικά μας και το νέο i30 N, το οποίο ήδη δοκιμάζεται στο γερμανικό «Ρίνγκ», όντας πλέον στο τελικό στάδιο της εξέλιξης του. Προς το παρόν και με δεδομένες τις έως τώρα πληροφορίες, εκτός από την πιο επιθετική εξωτερική σιλουέτα, τις σφικτότερες αναρτήσεις και τα μεγαλύτερα φρένα, οι κορεάτες αναμένεται να ορίσουν την απόδοση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα που θα φιλοξενείται κάτω από το εμπρός καπό (πιθανότατα, ίδιας χωρητικότητας και με ανάλογες τεχνολογικές εφαρμογές με εκείνον του i20 WRC!) πολύ κοντά στους 250 ίππους.

Κλείνοντας, αξίζει να θυμίσουμε πως ειδικά για τις ανάγκες του project που ακούει στο όνομα «N Series», η Hyundai έχει ήδη εξασφαλίσει από τα τέλη της περασμένης χρονιάς τις υπηρεσίες ενός πολύπειρου μηχανικού: του Albert Biermann, του ανθρώπου που για 30 χρόνια(!) εργαζόταν για λογαριασμό των Βαυαρών της BMW με εξέχουσα θέση και αρμοδιότητες –που άλλου;- στην M Performance._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ