Επικαιρότητα Κόσμος

Σε πρώην εργοστάσιο της GM στην Πολωνία η παραγωγή 3κύλινδρων κινητήρων της PSA

Η PSA ξεκίνησε την παραγωγή των 3κύλινδρων κινητήρων της και στην πρώην μονάδα παραγωγής της GM στο Tychy της Πολωνίας.

Στην πρώην μονάδα της GM, στην κατασκευάζονταν στο παρελθόν 4κύλινδροι κινητήρες ντίζελ για μοντέλα των Opel, Vauxhall και Chevrolet, η PSA χρειάστηκε να επενδύσει για το «μετασχηματισμό» της περί τα 250 εκ. ευρώ ούτως ώστε ο γαλλικός όμιλος να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για «μικρούς» και πιο καθαρούς βενζινοκινητήρες στην Ευρώπη. Στο πρόσφατο παρελθόν η PSA χρειάστηκε να εισάγει πάνω από 100.000 3κύλινδρους κινητήρες αυτού του τύπου από την κοινοπραξία της με την κινεζική Dongfeng.

Αξίζει να σημειωθεί πως, εκτός από την Κίνα, o 1.200άρης κινητήρας βενζίνης της PSA (με ή χωρίς τούρμπο) παράγεται επίσης στα εργοστάσια του ομίλου σε Douvin και Tremary στη Γαλλία. Αργότερα μέσα στη χρονιά, οι συγκεκριμένες κινητήριες μονάδες θα κατασκευάζονται επίσης σε ένα ακόμα πρώην εργοστάσιο της GM που βρίσκεται στο Szentgotthard στην Ουγγαρία, καθώς και σε μία νέα μονάδα των Γάλλων στο Μαρόκο. Από το 2020 και μετά, οι ίδιοι κινητήρες θα «γεννιούνται» επίσης και στην Ινδία με την αρωγή της κοινοπραξίας της PSA με την C.K. Birla._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου