top icon
Κόσμος

Shell: θα εγκαταστήσει 50.000 φορτιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο ως το 2025

Η Shell ανακοίνωσε πως σκοπεύει να εγκαταστήσει 50.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η Shell έκανε γνωστό πως στοχεύει να εγκαταστήσει 50.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, σε μια προσπάθεια να παράσχει το ένα τρίτο του δικτύου που απαιτείται, για την επίτευξη των εθνικών στόχων για την κλιματική αλλαγή. Νωρίτερα φέτος, η ενεργειακή εταιρεία εξαγόρασε την ubitricity, έναν προμηθευτή σημείων τροφοδοσίας ηλεκτρικών οχημάτων, με δίκτυο 3.600 φορτιστών σε στύλους φωτισμού ή κολωνάκια. Η ανεπάρκεια φορτίσεων στους δρόμους σε αστικές περιοχές έχει θεωρηθεί σημαντικό εμπόδιο, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει σταδιακά τα οχήματα που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Η πώληση νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων θα απαγορευτεί από το 2030 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Shell

Η Shell θα δελεάσει τις τοπικές αρχές, προσφερόμενη να καλύψει το αρχικό κόστος της εγκατάστασης που δεν καλύπτεται από τις κρατικές επιχορηγήσεις, υπό εμπορικούς όρους. Το κυβερνητικό γραφείο οχημάτων μηδενικών εκπομπών πληρώνει σήμερα το 75% του κόστους εγκατάστασης. Σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Ελεγκτικού Γραφείου για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητα, πάνω από το 60% των αστικών νοικοκυριών στην Αγγλία δεν διαθέτουν χώρο στάθμευσης εκτός δρόμου, ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται στο 68% για τις εργατικές κατοικίες.

Shell

Η υπουργός Μεταφορών Rachel Maclean, δήλωσε ότι η ανακοίνωση της Shell είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς οι ιδιωτικές επενδύσεις χρησιμοποιούνται παράλληλα με την κυβερνητική υποστήριξη, για να διασφαλιστεί ότι η υποδομή για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι κατάλληλη για το μέλλον. Η έκθεση προόδου της βρετανικής επιτροπής για την κλιματική αλλαγή προς το κοινοβούλιο τον Ιούνιο συνέστησε ως προτεραιότητα να λειτουργούν 150.000 δημόσια σημεία φόρτισης στο Ηνωμένο Βασίλειο ως το 2025, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα είναι ευρέως διαθέσιμα σε όλη τη χώρα. Η Shell έχει στοχεύσει σε παγκόσμια ανάπτυξη από 60.000 σημεία φόρτισης σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των πρατηρίων καυσίμων και των εμπορικών χώρων, σε περίπου 500.000 μέχρι το 2025.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ