top icon
Επικαιρότητα

Coral– Shell Licensee: Η διασφάλιση της ποιότητας ήταν και θα είναι πάντα η πρώτη προτεραιότητα

Η Coral Α.Ε. – Shell Licensee, μέλος του Ομίλου Motor Oil και εταιρεία που έχει εξαγοράσει την εταιρεία Shell Hellas Α.Ε. από το 2010 με παρουσία στην ελληνική αγορά από το 1926, έχει και είχε πάντοτε εξαιρετικά υψηλά standards για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ποσότητας των καυσίμων της.

Η εταιρεία, leader του κλάδου, που απολαμβάνει σήμερα μερίδιο αγοράς άνω του 20%, έχει αίσθημα ευθύνης προς τους Έλληνες καταναλωτές, με κύριο μέλημα την προσφορά ενός ποιοτικού, ‘καθαρού’ και προηγμένου προϊόντος.

Επομένως για την Coral, η διασφάλιση της ποιότητας & της ποσότητας δεν αποτελεί καν ερώτημα.

Εκατομμύρια ευρώ επενδύονται κάθε χρόνο στην έρευνα και ανάπτυξη με πρωταρχικό στόχο την διατήρηση της ακεραιότητας των προϊόντων. Από το διυλιστήριο έως την αντλία, τα καύσιμα ελέγχονταισε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας:

 • Εφαρμογή ολοκληρωμένων διαδικασιών αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων.
 • Ολοκληρωμένο σύστημα εισροών – εκροών στις εγκαταστάσεις και στα πρατήρια που διασφαλίζει τακαύσιμα τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.
 • Ηλεκτρονική σφράγιση βυτίων και παρακολούθηση με GPS.
 • Πλήρης ποιοτικός έλεγχος των καυσίμων μέσω της αξιοποίησης των σύγχρονων διαπιστευμένων εργαστηρίων της εταιρείας.
 • Ειδικά εξοπλισμένα κινητά συνεργεία ποιοτικών και ποσοτικών ελέγχων.
 • Πρωτοποριακή τεχνολογία πιστοποίησης καυσίμων μέσω μοριακού ιχνηθέτη.

Σύστημα εισροών – εκροών στα πρατήρια Shell

Με το σύστημα εισροών – εκροών παρακολουθούνται συνεχώς όλες οι συναλλαγές των αντλιών και γίνεται σύγκριση με το απόθεμα δεξαμενών καυσίμων. Σε περίπτωση που υπάρξει ποσοτική απόκλιση μεγαλύτερη από τα επιτρεπτά όρια, γίνεται αυτόματη ενεργοποίηση συναγερμού και ειδοποίηση του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύγχρονα Εργαστήρια σε όλες τις Εγκαταστάσεις της Εταιρείας

Η εταιρεία διαθέτει οργανωμένα σύγχρονα εργαστήρια σε όλες τις Εγκαταστάσεις της με σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας των καυσίμων πριν ακόμα αυτά διατεθούν στα πρατήρια ανά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το κεντρικό διαπιστευμένο Εργαστήριο στην Εγκατάσταση του Περάματος καθώς και το εργαστήριο στην Εγκατάσταση της Θεσσαλονίκης είναι εξοπλισμένα με όργανα τελευταίας τεχνολογίας διασφαλίζοντας πλήρως την εναρμόνιση των καυσίμων που διακινεί με τις ισχύουσες Εθνικές και Ευρωπαϊκές προδιαγραφές καθώς και τα πρότυπα της Coral Α.Ε. – Shell Licensee.

Για τον ίδιο σκοπό, στις υπόλοιπες Περιφερειακές Εγκαταστάσεις (Χανιά, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη) υπάρχουν εργαστήρια κατάλληλου εξοπλισμού που διασφαλίζουν την ποιότητα των καυσίμων που διατίθενται στα πρατήρια της Περιφέρειας.

Ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος καυσίμων στα πρατήρια Shell

Η Coral εφαρμόζει ένα πλήρες σύστημα ποιοτικού& ποσοτικού ελέγχου των καυσίμων σε όλα τα πρατήριά της, με τους παρακάτω τρόπους:

Διενέργεια, από το 1999, καθημερινών και έκτακτων ελέγχων από ειδικά εξοπλισμένες κινητές Μονάδες Ποιοτικού-Ποσοτικού Ελέγχου.

Σκοπός του συστήματος ποιοτικού ελέγχου είναι να ενισχύσει την προστασία του καταναλωτή και να διασφαλίσει στο μέγιστο την άριστη λειτουργία & απόδοση του κινητήρα του.

Επίσης, μέσα από το σχήμα πιστότητας που έχει πάνω από 1 εκατ. μέλη, μπορεί κανείς να κάνει track το ιστορικό των συναλλαγών του, το σημείο που ανεφοδιάστηκε καθώς και στοιχεία της συναλλαγής και έτσι να είναι ακόμα πιο σίγουρος ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατρέξει στη συναλλαγή του.

Το προσωπικό των Κινητών Μονάδων Ποιοτικού & Ποσοτικού Ελέγχου Πρατηρίων κάθε χρόνοδιενεργεί πάνω από 2.000 ελέγχους πρατηρίων ετησίως διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων ότι:

 • Δεν υπάρχει υγρασία στις δεξαμενές & τις αντλίες καυσίμων των πρατηρίων Shell.
 • Δεν υπάρχουν ακαθαρσίες, ή άλλες ξένες ουσίες/προσμίξεις στις δεξαμενές και τις αντλίες καυσίμων.
 • Δεν υπάρχει ανάμιξη ανόμοιων τύπων βενζίνης και πετρελαίων στις δεξαμενές των πρατηρίων μας.

Παράλληλα με τον ποιοτικό έλεγχο, η Coral παρακολουθεί και ελέγχει εντατικά τις αντλίες και τα αποθέματα καυσίμων στα πρατήριά της, με σκοπό την διασφάλιση του τελικού καταναλωτή:

 • Διενεργώντας ποσοτικό έλεγχο με χρήση διαπιστευμένων ογκομετρικών δοχείων (λιτρόμετρα) στις αντλίες καυσίμων και
 • Επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει σωστή σφράγιση των αντλιών καυσίμων (σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία από τα διαπιστευμένα συνεργεία ρύθμισης/σφράγισης αντλιών)

Καινοτόμες τεχνολογίες διασφάλισης ποιότητας

Η Coral έχει μάλιστα λανσάρει για τα καύσιμα τύπου V-Power τον πρωτοποριακό μοριακό ιχνηθέτη διασφάλισης ποιότητας. Μια καινοτόμα τεχνολογία που επιτρέπει τον πλήρη και άμεσο ποιοτικό έλεγχο των καυσίμων:

 • Ο μοριακός ιχνηθέτης εισάγεται στο καύσιμο σε απειροελάχιστες ποσότητες (χιλιοστόγραμμα/ανά κυβικό μέτρο PPB).
 • Ανιχνεύεται μόνο από εξειδικευμένο εξοπλισμό.
 • Ανιχνεύει μεταβολές στη σύσταση του καυσίμου με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια.
 • Χρησιμοποιείται σε οποιονδήποτε τύπο καυσίμου, χωρίς να μεταβάλλει καμία από τις φυσικές ή χημικές του ιδιότητες.
 • Είναι απολύτως ασφαλής και εγκεκριμένος για όλους τους κινητήρες.

Η διασφάλιση της ποιότητας και ποσότητας των καυσίμων αποτελούσε ανέκαθεν ύψιστη προτεραιότητα για την Coral ανεξάρτητα από το γεγονός ότιέχει επανέλθει ψηλά στην ατζέντα λόγω του σχετικού νομοσχεδίου που βρίσκεται υπό δημόσια διαβούλευση. Το πλαίσιο και οι προτάσεις που βρίσκονται στο νέο νομοσχέδιο είναι κατά κάποιον τρόπο αυτονόητες για τις κορυφαίες εταιρείες εμπορίας καυσίμων.

Και αυτό γιατί εταιρείες-ηγέτες του κλάδου, όπως η Coral και τα πρατήρια Shell, οφείλουν να διατηρούν τα υψηλότερα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας, ώστε πρώτα και κύρια να προστατεύουν τους καταναλωτές τους, αλλά και να λειτουργούν ως πρότυπα για τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ