top icon
Κόσμος

Κέρδη για την Shell το πρώτο τρίμηνο του 2021

O πετρελαϊκός γίγαντας Royal Dutch Shell ανακοίνωσε κέρδη ύψους 3,2 δις δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

Το 2021 ξεκίνησε θετικά για τη Shell και το ίδιο θετικά έληξε και το πρώτο τρίμηνο γι αυτήν, αφού ανακοίνωσε κέρδη ύψους 3,2 δις δολαρίων.

Η τρέχουσα χρονιά είναι για τον μεγάλο όμιλο αρκετά διαφορετική από την περισυνή, κατά την οποία με όλη την πίεση του κορονοϊού Covid-19 οι πωλήσεις της σημείωσαν πτώση, με αποτέλεσμα τη βουτιά κατά 40% σχεδόν της τιμής της μετοχής της. Η τελευταία, το πρώτο τρίμηνο του 2021 βρίσκεται κατά 9% υψηλότερα από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους.

Τα προαναφερόμενα αποτελέσματα είναι κατά τι καλύτερα από αυτά που περίμεναν τα υψηλόβαθμα στελέχη του πετρελαϊκού ομίλου (οι αναλυτές υπολόγιζαν ότι τα κέρδη δεν θα ξεπεράσουν τα 3,1 δις δολάρια).

Τα κέρδη της Royal Dutch Shell την χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020 ανήλθαν στα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το τελευταίο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς ήταν 393 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ