top icon
Κόσμος

Στην παραγωγή το Skoda Enyaq Coupe iV

Οι μηχανές πήραν μπρος με το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Skoda Enyaq Coupe iV να ξεκινά την παραγωγή του στην Τσεχία.

Το Skoda Enyaq Coupe iV είναι το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο του Τσέχου κατασκευαστή που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του VW Group και συνάμα το αυτοκίνητο που έρχεται να συμπληρώσει τη γκάμα Enyaq της εταιρείας, η παραγωγή της οποίας ανήλθε πέρσι σε 50.000 μονάδες.

Σήμερα, η κουπέ εκδοχή του μοντέλου ξεκινά την παραγωγής στη μονάδα Mlada Boleslav της Τσεχίας με περισσότερους από 2.000 εργαζομένους να κατασκευάζουν περί τις 120 μονάδες του Enyaq Coupe iV σε ημερήσια βάση, όπως διαβεβαιώνουν σήμερα οι ιθύνοντες της Skoda στις επίσημες ανακοινώσεις τους.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το Enyaq Coupe iV κατασκευάζεται στην εν λόγω μονάδα στην ίδια γραμμής παραγωγής με το Enyaq iV και το Octavia.

Το Skoda Enyaq iV συνδυάζει πιο σπορτίφ γραμμές μ’ έναν γενναιόδωρο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα 570 λίτρα. Η πανοραμική γυάλινη οροφή, που διατίθεται στάνταρ, είναι η μεγαλύτερη που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μοντέλο της Skoda ενώ την ίδια στιγμή είναι εξαιρετικά λεπτή εξασφαλίζοντας στους επιβάτες επιπλέον χώρο για το κεφάλι.

Ο συντελεστής οπισθέλκουσας του αμαξώματος έχει βελτιωθεί σε σχέση με το Enyaq iV. φτάνοντας σε απόλυτη τιμή 0,234.

ŠKODA AUTO: Series production of the ENYAQ COUPÉ iV starts at ŠKODA AUTO’s main plant in Mladá Boleslav from ŠKODA VIMEO PRO on Vimeo.

Το νέο Skoda Enyaq Coupe iV διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα ισχύος. Η απόδοση ξεκινά από τα 132 kW (177 ίπποι) με την έκδοση «60», η οποία διαθέτει κίνηση στους πίσω τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα. Εδώ, η μπαταρία έχει μικτή χωρητικόττα 62 kWh και ωφέλιμη 58 kWh). Η έκδοση με τα διακριτικό «80» είναι επίσης πισωκίνητη και αποδίδει 150 kW (201 ίππoι) αντλώντας ενέργεια από έναν συσσωρευτή ενέργειας με χωρητικότητα 82 kWh (ωφέλιμη: 77 kWh).

Εκτός από αυτή τη μεγαλύτερη μπαταρία, το Enyaq iV 80x και το αντίστοιχο με την ονομασία RS διαθέτουν δεύτερο κινητήρα στον εμπρός άξονα, με την μέγιστη ισχύ να διαμορφώνεται στα 195 kW (261 ίπποι) και 220 kW (290 ίπποι) αντίστοιχα – και στις δύο αυτές εκδοχές του μοντέλου η μέγιστη ροπή φτάνει τα 460 Nm.

Το νέο Skoda Enyaq Coupe RS iV ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα για τις μαύρες σχεδιαστικές λεπτομέρειες και την απ’ άκρη σ’ άκρη κόκκινη ανακλαστική λωρίδα στο πίσω μέρος, Σύμφωνα με τους Τσέχους, η top-end έκδοση χρειάζεται μόλις 6,5 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα επιτυχγάνντας παράλληλα τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Ήτοι, 20 χλμ./ώρα επιπλέον σε σχέση από οποιαδήποτε άλλη έκδοση του νέου κουπέ που διατίθεται αποκλειστικά στο εντυπωσιακό χρώμα Mamba Green.

Skoda Enayq Coupe iV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Skoda Enayq Coupe iV - Ουκρανία
  • Skoda Enayq Coupe iV
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ