top icon
Κόσμος

Στο σφυρί η Ferrari F40 του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1

Μια Ferrari F40 σε άριστη κατάσταση από τα χέρια ενός τέσσερις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 μπορεί τώρα να γίνει δική σας – με το ανάλογο ασφαλώς τίμημα.

Η Ferrari F40 είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εμβληματικά σπορ αυτοκίνητα, το οποίο έχει γράψει με χρυσά γράμματα τη δική του ιστορία στις σελίδες της σύγχρονης αυτοκινητικής σκακιέρας. Πόσο μάλλον η συγκεκριμένη, η οποία ανήκε στον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Alain Prost.

O Γάλλος πιλότος, ο οποίος πριν τρεις και πλέον δεκαετίες βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του στην Formula 1, παρέλαβε τα μαγικά κλειδιά της εικονιζόμενης Ferrari F40 με αριθμό πλαισίου 83249 όταν εντάχθηκε στους κόλπους της Scuderia Ferrari ως οδηγός της το 1990.

Ferrari F40

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο οίκος RM Sotheby’s – ο οποίος θα αναλάβει με το αζημίωτο την δημοπράτηση της εικονιζόμενης ιταλίδας – ο Alain Prost πρακτικά δεν χρησιμοποίησε ποτέ την κατακόκκινη Ferrari F40, που στη συνέχεια πέρασε στα χέρια του Βρετανού Graham de Zille.

Ferrari F40

Έκτοτε, η συγκεκριμένη Ferrari F40 έχει αλλάξει κάτοχο αρκετές φορές, αλλά πάντα συντηρήθηκε με προσοχή παραμένοντας μέχρι και σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση. Εξ ου και η πιστοποίηση της Ferrari Classiche την οποία διαθέτει, που επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η συγκεκριμένη Ferrari F40 διαθέτει όλα τα αρχικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων και των επιμέρους μερών του αμαξώματος.

Ferrari F40

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα τετράτροχο με ηλικία άνω των 30 ετών, το αυτοκίνητο δεν έχει διανύσει περισσότερα από 4.700 χλμ. με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα στο πίσω μέρος να παραμένει εξαιρετικά υγιής και εύηχος, όπως και στο παρελθόν.

Η κόκκινη ex-Alain Prost Ferreri F40 θα δημοπρατηθεί το τριήμερο 10-12 Μαΐου σε τιμή που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ferrari F40

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ferrari F40
  • Ferrari F40
  • Ferrari F40
  • Ferrari F40
  • Ferrari F40
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ