top icon
Επικαιρότητα

Στο σχεδιαστήριο το υβριδικό hypercar της Mercedes

Η απάντηση των Γερμανών στην Aston Martin AM-RB 001 με τεχνογνωσία «δανεική» από την F1.

Την είδηση αποκαλύπτει σήμερα ο βρετανικός Ειδικός Τύπος, ο οποίος επικαλείται πληροφορίες προερχόμενες από το εσωτερικό της Mercedes F1. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ιθύνοντες της εταιρείας επιθυμούν διακαώς να φέρουν στη ζωή ένα υπερ-αυτοκίνητο, με υβριδικό κινητήρα, που θα χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία των μονοθεσίων της μάρκας, ο οποίος θα εξελιχθεί από την Mercedes-AMG High Performance Powertrains και θα βρίσκεται εγκατεστημένος στο κέντρο του αμαξώματος.

Για λόγους αξιοπιστίας, ο κυλινδρισμός του θερμικού κινητήρα αναμένεται να ανεβεί, ενδεχομένως έως και τα 2,0 λίτρα, σε αντίθεση με το όριο περιστροφής του, το οποίο θα είναι αισθητά χαμηλότερο σε σχέση τις 15.000 σ.α.λ. του 1.600άρη V6 κινητήρα της Mercedes F1.

Εικάζεται πως η συνολική απόδοση των κινητήριων μονάδων θα ξεπερνά τους 1.000 ίππους, με τους 900 εξ αυτών να «προέρχονται» από τον 6κύλινδρο κινητήρα τούρμπο. Ο τελευταίος θα μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς και οι ηλεκτροκινητήρες –πιθανότητα, δύο- στους εμπρός.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το μονοκόκ του αυτοκινήτου θα αντλεί την έμπνευσή του από το μονοθέσιο της εταιρείας, ενώ και τα περιφερειακά του συστήματα θα δεχτούν ανάλογες επιρροές από την F1 W07.

Μη επιβεβαιωμένες προς το παρόν πηγές αναφέρουν πως στην εξέλιξη του πλαισίου η αρωγή της βρετανικής Lotus αναμένεται να είναι καθοριστική.

Στόχος των Γερμανών είναι να παρουσιάσουν το νέο hypercar την επόμενη χρονιά γιορτάζοντας με τον πλέον ιδανικό τρόπο τα 50α γενέθλια της AMG._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ