18 Ιουν 2017

Subaru: Πρώτη σε πωλήσεις στα τετρακίνητα

Η ιαπωνική εταιρεία παίρνει εμπορικό κεφάλι από την Audi, και μάλιστα με διαφορά, στην κατηγορία των τετρακίνητων αυτοκινήτων. 

Subaru

Αν υπάρχει ένας κατασκευαστής στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα που έχει ταυτίσει το όνομα του με την τετρακίνηση, τότε αυτός σίγουρα δεν είναι άλλος από την Subaru. Όπως ανακοινώθηκε, η… αφοσίωση αυτή επιβραβεύτηκε πέρσι και εμπορικά, με τους Ιάπωνες να ταξινομούν σε όλο τον κόσμο από τον Απρίλιο του 2016 έως και τον φετινό  965.892 τετρακίνητα Subaru. Σε σύγκριση με τα αντίστοιχα μοντέλα της γερμανικής Audi, μιας εταιρείας με μεγάλη επίσης παράδοση στον εν λόγω τομέα, η προβάδισμα των Ιαπώνων της Subaru ανέρχεται σε πάνω από 245.000 μονάδες.

Αυτή τη στιγμή, η αμερικάνικη αγορά αυτοκινήτου αποτελεί την πιο σημαντική για τους Ιάπωνες και, καθώς σε αυτή απορροφήθηκε στην ως άνω περίοδο πάνω από το 60% των τετρακίνητων μοντέλων της. Σε αντίθεση, στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου, η εταιρεία ταξινόμησε μόλις 50.000 μοντέλα εφοδιασμένα με το γνωστό σύστημα Symmetrical All-Wheel Drive. Ακριβώς όσα πουλούνται στις ΗΠΑ σε έναν μόλις μήνα._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Subru
  • Subaru