top icon
Κόσμος

Συνεργασία Vitol Group και BYD στα ηλεκτρικά οχήματα

Ο όμιλος Vitol, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος έμπορος πετρελαίου στον κόσμο, εισέρχεται στον τομέα της διαχείρισης στόλων ηλεκτρικών οχημάτων μέσω συνεργασίας με την κινεζική BYD.

Η Vitol Group με έδρα το Ρότερνταμ ίδρυσε μια κοινοπραξία αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων από κοινού με την BYD Co., την γνωστή πλέον σε όλους κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών. Η νέα εταιρεία θα προσφέρει υπηρεσίες στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων και υποδομές φόρτισης σε πόλεις, εταιρείες και άλλους οργανισμούς.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη κίνηση της Vitol (η οποία διαχειρίζεται περισσότερα από 7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα) στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πράσινη ενέργεια. Η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε ηλιακά, αιολικά και άλλα καθαρότερα καύσιμα, καθώς οι κυβερνήσεις και οι καταναλωτές αναζητούν πιο φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας και οι παραγωγοί διαφοροποιούνται από τα πιο ρυπογόνα καύσιμα.

BYD

Η Vitol έχει επίσης επενδύσει σε υποδομές μεταφορών με επενδύσεις σε πρατήρια καυσίμων σε αναδυόμενες αγορές. Έχει ξεκινήσει ακόμη και την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο Πακιστάν και την Τουρκία. Το νέο εγχείρημα θα απευθύνεται σε οργανισμούς, ιδιωτικούς και δημόσιους, που επιθυμούν να αποσυμφορήσουν ενεργειακά τους στόλους τους μέσω της ηλεκτροκίνησης, δήλωσαν στελέχη της Vitol. Η νέα εταιρεία δεν διευκρίνισε σε ποιες αγορές θα στοχεύσει η κοινοπραξία, αλλά δήλωσε ότι έχει ήδη αναπτύξει πάνω από 300 ηλεκτρικά λεωφορεία στην Μπογκοτά της Κολομβίας και θα αναζητήσει περισσότερες ευκαιρίες στη Νότια Αμερική.

BYD

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ