top icon
Κόσμος

Τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που σάρωσαν στα ευρωπαϊκά crash test (video)

Δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα έλαβαν μέρος στα crash test του EuroNCAP, εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή τους στους τομείς της ασφάλειας.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, τα κινεζικά αυτοκίνητα θεωρούνταν φθηνές απομιμήσεις των ευρωπαϊκών. Πλέον, τα μοντέλα της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου είναι ισάξία των κορυφαίων προτάσεων. Οι Κινέζοι έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου στην ποιότητα και, κυρίως στην ασφάλεια.

Τρανή απόδειξη, τα αποτελέσματα των δύο ηλεκτρικών οχημάτων της Nio στα πρόσφατα crash test του οργανισμού EuroNCAP. Τόσο το μεγάλο SUV με την ονομασία EL7, όσο και το μεγάλο οικογενειακό sedan ET5, απέσπασαν την ανώτερη βαθμολογία των 5 αστέρων.

crash test

Αμφότερα, δοκιμάστηκαν με τα αυστηρότερα κριτήρια του ευρωπαϊκού οργανισμού. Ο EuroNCAP, πραγματοποίησε τις δοκιμές πρόσκρουσης με βάση διάφορα σενάρια, από τη μετωπική πρόσκρουση, έως τον κίνδυνο πρόσκρουσης με μοτοσικλέτα και με άλλο διασταυρούμενο όχημα, το άνοιγμα θυρών έπειτα από σύγκρουση και την ανίχνευση κόπωσης του οδηγού.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το Nio ES8, το κινεζικό Tesla

Το Nio EL7, έλαβε στην προστασία ενηλίκων επιβατών ποσοστό 93%, στην προστασία παιδιών 85%, στην προστασία πεζών το εκπληκτικό 80% και στη λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης 79%.

Ακόμη καλύτερα ήταν τα αποτελέσματα του ET5, αφού βαθμολογήθηκε με 96% στην προστασία ενηλίων, 85% στα παιδιά, 83% στους πεζούς και 81% για τα συστήματα υποβοήθησης.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ