top icon
Κόσμος

Tesla Model S: Τι συνέβη με το θανατηφόρο δυστύχημα στο Τέξας

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Τέξας όταν ένα Tesla Model S, το οποίο φέρεται να καθοδηγούνταν αυτόνομα από το σύστημα Autopilot, βγήκε από το δρόμο και προσέκρουσε σε δέντρο με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά.

Ένα όχημα της Tesla και συγκεκριμένα ένα Model S του 2019, έπεσε σε ένα δέντρο και έπιασε φωτιά στο Χιούστον του Τέξας το Σάββατο που πέρασε με αποτέλεσμα οι δύο επιβάτες του να χάσουν τη ζωή τους.

Η αστυνομία πιστεύει ότι κανείς δεν βρίσκονταν στο εμπρός αριστερό κάθισμα την ώρα της σύγκρουσης, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο οδηγός του βρισκόταν στο πίσω. Οι τοπικές αρχές υποστήριξαν ότι το αυτοκίνητο κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, και ως αποτέλεσμα δεν κατάφερε να στρίψει προσκρούοντας εν συνεχεία σε ένα δέντρο που είχε ως συνέπεια να πιάσει φωτιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος «κατανάλωσαν» επί τέσσερις ώρες πάνω από 105 τόνους νερού προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.

«Υπήρχε ένα άτομο στο κάθισμα του συνοδηγού στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου και ένας στο πίσω κάθισμα», ανέφερε ο αστυνομικός Mark Harman.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μέλος της οικογένειας του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου ανέφερε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι ο τελευταίος… πήδηξε στο πίσω κάθισμα αμέσως μετά το ξεκίνημα του οχήματος.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν το συμβάν ως «δυστύχημα με το αυτοκίνητο να κινείται αυτόνομα».

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, υποστηρίζει ότι η Tesla έχει ανακτήσει τα  «αρχεία καταγραφής δεδομένων» του οχήματος. Από αυτά, σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της αμερικανικής εταιρείας, προκύπτει ότι στο όχημα δεν ήταν ενεργοποιημένο το σύστημα Autopilot που αποτελεί την βασική σουίτα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης της εταιρείας.

Επιπρόσθετα, ο Elon Musk υποστήριξε ότι για την ενεργοποίηση του Autopilot απαιτείται η ύπαρξη έντονης διαγράμμισης στο δρόμο, κάτι που δεν υπήρχε στην οδό στην οποία συνέβη το τραγικό συμβάν.

Τη διερεύνηση του ομολογουμένως… περίεργου αυτού δυστυχήματος, που είχε ως συνέπεια δύο άτομα να χάσουν τη ζωή τους, ανέλαβε η NHTSA.

Διαβάστε επίσης: Πόσο ασφαλές είναι το Autopilot;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ