top icon
Κόσμος

Tesla: Τέρμα γκάζι για την παραγωγή στο Βερολίνο

Η Tesla αυξάνει την παραγωγή της στο Βερολίνο καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ σε μόλις ένα χρόνο από την έναρξη των λειτουργιών της μονάδας.

Η Tesla προβλέπει ότι οι παραδόσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη θα καταγράψουν στο τέλος του τρέχοντος τριμήνου νέο ρεκόρ, γεγονός που αναμένεται να διατηρήσει την αμερικανική εταιρεία στη θέση 1 στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο νέο κατασκευαστικό ρεκόρ που επετεύχθη στη μόλις ενός έτους μονάδα της εταιρείας που βρίσκεται στα περίχωρα του Βερολίνου.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει φτάσει πλέον σε ένα ρυθμό παραγωγής 5.000 οχημάτων την εβδομάδα, επίδοση σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τα επίπεδα των 4.000 οχημάτων για την ίδια περίοδο στη μονάδα της Tesla στη Σαγκάη της Κίνας.

Εάν καταφέρει να διατηρήσει αυτόν τον ρυθμό παραγωγής που επιτεύχθηκε πρόσφατα, το Gigafactory Berlin θα μπορεί να παράγει πάνω από 250.000 οχήματα ετησίως.

Tesla Berlin

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι η Tesla έχει ήδη λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου να παράγει 500.000 οχήματα ετησίως από το εν λόγω εργοστάσιο και τώρα που πέτυχε τον στόχο της με την παραγωγή Model Y, αναμένεται να προσθέσει ένα νέο μοντέλο στη γκάμα του Gigafactory Berlin. Που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το Model 3.

Επιπλέον, η Tesla υπέβαλε πρόσφατα αίτηση στις γερμανικές αρχές για επέκταση της παραγωγής στο Gigafactory Berlin σε 1 εκατομμύριο οχήματα ετησίως. Αυτή η επέκταση θα απαιτήσει περαιτέρω ανάπτυξη του αποτυπώματος του εργοστασίου.

Οι πωλήσεις της Tesla το 2022

Η Tesla ανακοίνωσε ότι παρέδωσε πάνω από 405.000 οχήματα το 4o τρίμηνο του 2022 σημειώνοντας νέο ρεκόρ σε διάστημα 90 ημερών. Έτσι, συνολικά για το 2022 η εταιρεία του Elon Musk κατάφερε να παραδώσει περισσότερα από 1,3 οχήματα εκατομμύρια το 2022.

Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο «Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2022» η Tesla παρέδωσε σε πελάτες 405.278 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 388.131 ανήκαν στην οικογένεια των Model 3 και Model  Y και τα υπόλοιπα σε εκείνη των Model S και Model X.

Με την αύξηση της παραγωγής των εργοστασίων στο Τέξας και στο Βερολίνο, σε συνδυασμό με τις προγραμματισμένες αναβαθμίσεις στο Fremont και τη Σαγκάη, κανείς δεν αμφέβαλε ότι η Tesla θα καταφέρει στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς να παραδώσει τα περισσότερα αυτοκίνητα στην ιστορία της σε διάστημα τριών μηνών.

Tesla Berlin

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Tesla Berlin
  • Tesla Berlin
  • Tesla Berlin
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ