top icon
Επικαιρότητα

Θα κατασκευάζει η Ford το αυτοκίνητο της Google;

Η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο εταιρειών ενδέχεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Automotive News, η Ford βρίσκεται σε «προχωρημένες» συζητήσεις με την Google προκειμένου να είναι αυτή που θα κατασκευάσει το «αυτόνομο» όχημά της. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα επικαλείται η εφημερίδα, οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται σε εξέλιξη «εδώ και αρκετό καιρό».

Εκπρόσωπος της Ford, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε το εν λόγω ρεπορτάζ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Συζητάμε με πολλές εταιρείες τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο. Κρατάμε κρυφές αυτές τις επαφές, για προφανείς λόγους ανταγωνισμού και έτσι δεν θέλουμε να σχολιάσουμε επίσημα καμία εικασία».

Από τη μεριά του, υψηλόβαθμο στέλεχος της Google δεν θέλησε να σχολιάσει την είδηση. Ωστόσο, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο συνιδρυτής της Google, Sergey Brin, είχε παραδεχτεί με δηλώσεις του πως η εταιρεία αναζητά συνεργασίες με κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Αξίζει να επισημάνουμε πως ο Alan Mulally, το πρώην αφεντικό της Ford, αλλά και ο επικεφαλής της Hyundai Αμερικής, John Krafcick, μετέχουν ενεργά στα τεκταινόμενα της Google. Ο μεν πρώτος, ως μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, ο δεύτερος ως επικεφαλής του προγράμματος «πιλοτικής» οδήγησης της εταιρείας.

Η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα στην Google και την Ford είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα στα πλαίσια της Consumer Electronics Show (CES) που θα πραγματοποιηθεί στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η συμφωνία θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας, που δεν θα έχει σχέση με την Ford, ούτως ώστε η τελευταία να μην «πληγεί» στο μέλλον από πιθανές διεκδικήσεις νομικής φύσεως. Επιπρόσθετα, το όλο deal δεν θα είναι δεσμευτικό για την Google, με την τελευταία να έχει το δικαίωμα να συνάψει αντίστοιχες συμφωνίες με άλλους κατασκευαστές.

Όπως είναι προφανές, με όλα αυτά, η Google θα έχει πρόσβαση στην κατασκευαστική τεχνογνωσία της Ford, ενώ η τελευταία ουκ ολίγα κέρδη από το προηγμένο λογισμικό της πρώτης στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ