top icon
Κόσμος

Θα μειωθούν οι τιμές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Οι απόψεις των κατασκευαστών όσον αφορά μια πιθανή μείωση των τιμών των αυτοκινήτων, και δη των ηλεκτρικών, την προσεχή περίοδο διίστανται.

Η Volvo, για παράδειγμα, είναι ένας από τους κατασκευαστές που δεν προσβλέπει σε μειώσεις στις τιμές των αυτοκινήτων της καθώς δεν προτίθεται να ακολουθήσει τον δρόμο της Tesla, η οποία πρόσφατα προέβη σ’ έναν γενναίο εξορθολογισμό της τιμολογιακής πολιτικής της που ήδη αποδίδει περισσότερους καρπούς για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Μάλιστα, η σουηδική εταιρεία «βλέπει» ήδη από τώρα υψηλή ζήτηση για τα πλήρως ηλεκτρικά της μοντέλα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της, Johan Ekdahl, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα.

Volvo XC40 Recharge - Hlektrik;a aytokinhta

«Αισθανόμαστε καλά με τη στρατηγική τιμολόγησης μας και δεν θα εμπλακούμε σε πολέμους τιμών», είπε ο Johan Ekdahl.

Ωστόσο, ο CEO της σουηδικής εταιρείας, η οποία ελέγχεται από την Zhejiang Geely Holding της Κίνας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μειώσεις στην περίπτωση που οι τιμές των πρώτων υλών ομαλοποιηθούν. «Οι πιθανές μειώσεις δεν καθοδηγούνται από τη ζήτηση», είπε ο Jim Rowan. Και προσέθεσε:

«Η ζήτηση είναι πραγματικά υψηλή για όλα τα αυτοκίνητά μας, ειδικά για τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία».

Ο Δεκέμβριος ήταν ο ισχυρότερος μήνας σε πωλήσεις για τα μοντέλα της Volvo, με τις συνολικές παγκόσμιες ταξινομήσεις της μάρκας να φτάνουν τις 72.000 μονάδες.

Volvo EX90 - Hlektrika atokinhta

Από τη μεριά της σε αντίθεση, τον περασμένο μήνα, η Ford μείωσε την τιμή της ηλεκτρικής Mustang Mach-E κατά μέσο όρο 4.500 δολάρια στις ΗΠΑ ως απάντηση στις προηγούμενες μειώσεις από την Tesla, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Το σίγουρο ότι την προσεχή περίοδο ο «πόλεμος τιμών» ανάμεσα στους κατασκευαστές θα ενταθεί με άγνωστα ωστόσο αποτελέσματα όσον αφορά την τελική διαμόρφωση των τιμών διάθεσης των σύγχρονων αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης: Αυτή η τεχνολογία θα καταστήσει τα αυτοκίνητα πιο φθηνά

Charging - Ουκρανία - Hlektrika aytokinhta

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ