top icon
Κόσμος

Τι συμβαίνει με τα πίσω φρένα του Tesla Model Y Performance;

Πολλοί θεωρούν ότι η Tesla εξαπατά τους πελάτες της με «φτηνά» τρικ. Είναι όμως έτσι;

Το περασμένο καλοκαίρι η Tesla άλλαξε προμηθευτή όσον αφορά τις πίσω δαγκάνες φρένων στο Model Y Performance. Κάτι για το οποίο η αμερικανική εταιρεία είχε ενημερώσει εγκαίρως τους δυνητικούς πελάτες του μοντέλου, υποσχόμενη μάλιστα ότι η απόδοση δεν θα επηρεαστεί από την εν λόγω αλλαγή.

Μέχρι και τον περασμένο Αύγουστο, η κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού SUV της Tesla ήταν εξοπλισμένη με υψηλών προδιαγραφών δαγκάνες της Brembo τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα. Ωστόσο, τα αυτοκίνητα που ξεκίνησαν να παράγονται από τότε και μετά φέρουν πλέον στον πίσω άξονα ένα σύστημα πέδησης με μικρότερες δαγκάνες της εταιρείας Mando, και τα ίδια σε πάχος τακάκια με το Model Y Long Range.

Tesla Model Y - Νορβηγία

Η Tesla, με μια αρκούντως παράδοξη κίνηση, δεν ήθελε να «δείξει» στους πελάτες της ότι οι πίσω δαγκάνες της έκδοσης Performance είναι πλέον διαφορετικές (και μικρότερες!), με αποτέλεσμα ο κατασκευαστής να τις κρύψει πίσω από πλαστικά κόκκινα καλύμματα. Αντικρίζοντας τα από μακριά, η αλήθεια είναι ότι η…. απάτη λειτουργεί. Ωστόσο, όταν τα αγγίζει κανείς, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι έχουν διαφορετική υφή και φινίρισμα σε σύγκριση με τις εμπρός δαγκάνες.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια «λύση» που παραπέμπει απευθείας σε μια σειρά φθηνών καλυμμάτων δαγκάνας που διατίθενται στο διαδίκτυο για όσους αρέσκονται στο θεαθήναι, και όχι στην ουσία που αφορά στις προδιαγραφές των φρένων.

H Tesla δεν έχει αλλάξει τη περιγραφή του συστήματος πέδησης του Model  Y στον επίσημο ιστότοπό της, αναφέροντας ότι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς εφοδιάζεται με τα «Φρένα Performance».

Το όλο θέμα ήρθε στο φως όταν η εταιρεία ZEVcentric παρατήρησε το πλαστικό κάλυμμα των πίσω φρένων, ενώ ταυτόχρονα μέτρησε και τη διάμετρο των πίσω δίσκων, που είναι ίδια με εκείνη του αντίστοιχων στο Model Y Long Range. Σε σχέση με τους δίσκους της τελευταίας, η διαφορά έγκειται στο αυξημένο κατά 2 χιλιοστά πάχος τους στην έκδοση Performance, όπως επιβεβαιώνει η Tesla στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Στον εμπρός άξονα, τόσο η έκδοση Long Range όσο και η Performance διατηρούν τους ίδιους δίσκους 355×25 χλστ. καθώς και τις τετραπίστονες δαγκάνες τις Brembo, με τη διαφορά ότι οι τελευταίες είναι βαμμένες σε κόκκινο χρώμα στην κορυφαία έκδοση.

Tesla Model Y

H δημοτικότητα του Model Y είναι πλέον αδιαμφισβήτητη. Όπως και η ικανότητα της αμερικάνικης εταιρείας να παραδίδει πολύ άμεσα τα νέα της αυτοκίνητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ