top icon
Κόσμος

Το απόλυτο drag race: F1 vs WRC vs WRX vs MotoGP (video)

Τι είναι ταχύτερο στην ευθεία, ένα μονοθέσιο της F1, οι πολεμικές μηχανές των WRC και WRΧ ή μήπως μια μοτοσικλέτα του MotoGP; Η Red Bull έχει την απάντηση.

Για την ενδιαφέρουσα αυτή κόντρα η Red Bull επιστράτευσε τέσσερις αγωνιστικές κατασκευές τις οποίες και χορηγεί στα σχετικά πρωταθλήματα στα οποία μετέχουν, ενώ για κερασάκι στο τέλος στη «μάχη» μπήκε και το αμιγώς ηλεκτρικό Supervan της Ford των 2.000+ ίππων.

Την F1 εκπροσώπησε ο Liam Lawson και η RB8 του 2012, που κινείται από έναν V8 κινητήρα με απόδοση 850 ίππων ζυγίζοντας μόλις 700 κιλά.

Από το «στρατόπεδο» του WRC, ο Andrien Formaux ήρθε να διεκδικήσει δάφνες πίσω από το τιμόνι του Ford Puma Rally1 Hybrid, το οποίο ζυγίζει με τη σειρά του 1.230 κιλά και αποδίδει, χάρη στο υβριδικό σύστημα κίνησης, σχεδόν 550 ίππους.

Από τον μαγικό κόσμο του WRX, στην κόντρα ρίχτηκε το αντίστοιχων προδιαγραφών Peugeot 208, το οποίο εκτιμάται ότι ζυγίζει 1.300 κιλά αποδίδοντας 600 ίππους. Οδηγός του για την περίσταση ήταν ο γνωστός στους φίλους του πρωταθλήματος, Timmy Hansen.

Τον κόσμο των δύο τροχών και το MotoGP εκπροσώπησε η KTM RC16, η οποία φιλοξένησε στη σέλα της τον επίσημο οδηγό εξέλιξης της αυστριακής ομάδας, Dani Pedrosa. Το «όπλο» του «μικρού Σαμουράι» ζυγίζει μόλις 157 κιλά αποδίδοντας, χάρη στον πολύστροφο V4 των 1.000 κ.εκ., όχι λιγότερους από 270 ίππους.

Το απαραίτητο… αλατοπίπερο στο ενδιαφέρον αυτό  drag race ήρθε να προστεθεί από την αμιγώς ηλεκτρική πρωτότυπη δημιουργία της Ford Performance που φέρει την ονομασία Supervan. Με οδηγό τον Romain Dumas, το ηλεκτρικό «θηρίο» των 1.680 κιλών αποδίδει, ούτε λίγο ούτε πολύ, μέγιστη ισχύ 1.500 kW, ήτοι 2.040 ίππους.

Η απάντηση για το ποιο από τα πέντε είναι ταχύτερο, στο παρακάτω βίντεο:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ