top icon
Κόσμος

To νέο E-Legend EL1 των 816 ίππων

Το E-Legend EL1 είναι ένα ηλεκτρικό σπορ κουπέ με απόδοση 816 ίππων που αποτίει φόρο τιμής στο Audi Sport Quattro.

Το εικονιζόμενο μοντέλο ονομάζεται E-Legend EL1 και αποτελεί μια προσπάθεια «αποτύπωσης» του εμβληματικού Audi Sport Quattro στη σύγχρονη και ηλεκτρική για την περίσταση εκδοχή της αυτοκίνησης.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του παίρνει κίνηση από τρεις στο σύνολο ηλεκτροκινητήρες, που αποδίδουν συνδυαστικά 816 ίππους. Η απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 90 kWh που χρησιμοποιεί τεχνολογία 800V, όπως και η Porsche Taycan.

Σύμφωνα το γερμανικό AMuS, η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι η ίδια με εκείνη του γερμανικού EV.

Το E-Legend EL1 θα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 και 200 χλμ. σε χρόνο μόλις 2,8 και 10 δλ.

Η αυτονομία που θα εξασφαλίζει ο συσσωρευτής ενέργειας θα φτάνει τα 400 χλμ. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία θα είναι ικανή για την κάλυψη δύο flat-out γύρων στο πρόγραμμα Sport Plus στο «μεγάλο» Nurburgring.

E-Legend EL1

Σχεδιαστικά, οι «παραπομπές» στο Audi Sport Quattro είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Το αυτοκίνητο βάρους 1.680 κιλών πατά σε τροχούς που συνδυάζονται με ζάντες 19 και 20 ιντσών, ενώ χαρακτηριστικά είναι τα LED εμπρός και πίσω φώτα.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού του E-Legend EL1 δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ανέλθει σε 30 μόλις αντίτυπα, με το καθένα να κοστίζει 1 εκατ. ευρώ.

Η E-Legend σχεδιάζει να παρουσιάσει δύο ακόμα μοντέλα, τα EL2 και EL3, με το πρώτο να αντλεί έμπνευση από ένα ακόμα rally-car της «χρυσής» εποχής: την Lancia Stratos.

E-Legend EL1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • E-Legend EL1
  • E-Legend EL1
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ