top icon
Κόσμος

Το Elroq είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της Skoda

Η Skoda μας δίνει μια πρώτη γεύση του νέου Elroq, ενός SUV στην κατηγορία του Karoq που μπαίνει στην πρίζα και αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γκάμα της τσέχικης φίρμας.

Η Skoda προχωρά με ολοένα και πιο αποφασιστικά βήματα στη δημιουργία μιας γκάμας με όσο το δυνατόν πιο πολλά ηλεκτρικά οχήματα. Εν προκειμένω, το νέο Elroq είναι το τρίτο EV της τσέχικης εταιρείας που «πατά» στην πλατφόρμα MEB του VW Group, μετά τα Enyaq και Enyaq Coupe.

Αυτή τη στιγμή, τα στοιχεία που γνωρίζουμε για το νέο Skoda Elroq είναι περιορισμένα. Το βέβαιο, πέραν της πλατφόρμας που θα χρησιμοποιεί, είναι ότι πρόκειται για ένα SUV που θα αποτελεί το ηλεκτρικό… alter ego του θερμικού Karoq «κουβαλώντας» μια νέα σχεδιαστική προσέγγιση για την τσέχικη φίρμα.

Όπως ανακοινώθηκε, η πλήρης αποκάλυψη του θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο.

Σχεδιαστικά, το εμπρός μέρος του Elroq χαρακτηρίζεται από αυτό που η ίδια η Skoda αποκαλεί «σχεδίαση διαιρούμενων προβολέων». Το πιο λεπτό άνω τμήμα τους εκτείνεται απρόσκοπτα στα φτερά, ενώ την ίδια ώρα τα γράμματα της Skoda εμφανίζονται πλέον ευδιάκριτα στο καπό, αντικατοπτρίζοντας την εταιρική της ταυτότητα. Το πρωτοποριακό Tech-Deck Face, όπως αποκαλείται, είναι μια μοντέρνα, αναγνωρίσιμη επανερμηνεία της παραδοσιακής μάσκας της Skoda, με πιο επίπεδη και φαρδιά εμφάνιση. Επιπλέον, οι προβολείς LED Matrix έρχονται να ολοκληρώσουν την διαφαινόμενα εντυπωσιακή εμφάνιση του νέου Elroq.

Σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά μέρη του αυτοκινήτου, η Skoda κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Ωστόσο, με δεδομένη την παρουσία της πλατφορμάς MEB κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του Elroq, η λογική λέει ότι θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιες μπαταρίες των 58 και 77 kWh που είδαμε στο μεγαλύτερο Enyaq.

Οι εκδόσεις υψηλότερων προδιαγραφών θα διαθέτουν δύο ηλεκτροκινητήρες, και επομένως τετρακίνηση, ενώ οι εναρκτήριες έναν ηλεκτροκινητήρα που θα βρίσκεται εγκατεστημένος και θα κινεί τον πίσω άξονα.

Skoda-Elroq

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ