top icon
Κόσμος

To Hyundai Pony επιστρέφει ως restmod – και είναι ηλεκτρικό

Περισσότερα από 45 χρόνια έχουν περάσει από την παρουσίαση του Hyundai Pony και η εταιρεία φέρνει ξανά στο προσκήνιο το εμβληματικό της μοντέλο «αθροίζοντας» στη restomod εκδοχή του ό,τι πιο σύγχρονο σε επίπεδο τεχνολογιών.

Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο έκανε την παρθενική εμφάνισή του στο Hyundai Motorstudio Busan που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στη Ν. Κορέα ως μέρος της έκθεσης με τίτλο «Reflections in Motion» που άνοιξε τις πύλες του στις 8 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 27 Ιουνίου.

Όπως είναι άμεσα διακριτό, το Heritage Series Pony, όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούν οι δημιουργοί του, «συνδυάζει σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του παλαιού μοντέλου με μοντέρνες πινελιές για να προσφέρει μια ματιά στο μέλλον».

Θυμίζουμε ότι ο Ιταλός σχεδιαστής Giorgetto Giugiaro ήταν αυτός που «φιλοτέχνησε» την πρώτη γενιά του μοντέλου που παρέμεινε στην παραγωγή από το 1975 έως και το 1990 αποτελώντας το πρώτο hatchback αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που εξήχθη από την Κορέα.

Εξωτερικά, το Heritage Series Pony ξεχωρίζει από το ματ ασήμι χρωματισμό του σε όλο το εμπρός και πίσω μέρος του οχήματος – και φυσικά για την hatchback σιλουέτα του. Στα αξιοσημείωτα στοιχεία της εξωτερικής περιβολής του περιλαμβάνονται εξωτερικοί καθρέφτες/κάμερες που εδράζονται στα φτερά, μπροστά από το παρμπρίζ, οι στρογγυλοί LED προβολείς στο «πρόσωπο» της κατασκευής, καθώς και οι αντίστοιχοι, σχήματος U, στο πίσω μέρος, που παραπέμπουν σε εκείνους του Ioniq 5.

Η καμπίνα διαθέτει μια σειρά από κομψές και μοντέρνες πινελιές. Το εσωτερικό τμήμα των θυρών, για παράδειγμα, είναι κατασκευασμένο από υλικά υψηλής ποιότητας που αποπνέουν μία κλασική αίσθηση, ενώ το «παρών» δίνουν ένα σύγχρονο σύστημα φωτισμού, ένα περίτεχνο σε αισθητική ταμπλό και τιμόνι, καθώς και ο σχετικός χώρος για την ασύρματη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου.

Την κίνηση, σύμφωνα με την Hyundai, προσφέρει μια ηλεκτρική μονάδα κίνησης η οποία είναι εγκατεστημένη στο πίσω μέρος, για την οποία η Hyundai δεν ανακοινώνει περαιτέρω στοιχεία.

Φυσικά, το Heritage Series Pony είναι ένα εκθεσιακό πρωτότυπο που δεν αναμένεται να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής του Κορεάτη κατασκευαστή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ