top icon
Κόσμος

Το ηλεκτρικό hypercar της κινεζικής BYD που πηγαίνει με τρεις ρόδες

Το YangWang U9 της κινεζικής BYD είναι ηλεκτρικό, έχει 1.000+ ίππους και μια ανάρτηση που θυμίζει κάτι από τις πάλαι ποτέ εμβληματικές Citroen DS.

Ο κινεζικός όμιλος BYD δημοσίευσε σήμερα πρόσθετες πληροφορίες για το επερχόμενο YangWang U9, ένα ηλεκτρικό hypercar που έχει ως κύρια… αξιοθέατα ένα εντυπωσιακό κινητήριο σύνολο με ισχύ άνω των 1.000 ίππων και ένα έξυπνο σύστημα ανάρτησης που φέρει την ονομασία Disus.

Όπως φαίνεται στα δύο βίντεο που ακολουθούν, η ρύθμιση της ανάρτησης μπορεί να κάνει ολόκληρο το αυτοκίνητο να… χορεύει και να αναπηδά μερικά εκατοστά πάνω από το έδαφος και επίσης επιτρέπει στο ηλεκτρικό hypercar να οδηγείται με τρεις τροχούς, με τρόπο παρόμοιο με την Citroen DS της δεκαετίας του 1960 η οποία διέθετε την διάσημη πλέον υδροπνευματική των Γάλλων.

Διαφημιζόμενο από την BYD ως «το πιο προηγμένο σύστημα ελέγχου αμαξώματος οχημάτων της βιομηχανίας παγκοσμίως», η ανάρτηση Disus διαθέτει διάφορες παραλλαγές.

Στην έκδοση Disus-C ρυθμίζεται η απόσβεση της ανάρτησης ελέγχοντας την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα των αμορτισέρ, με την Disus-Α παραλλαγή να χρησιμοποιεί αποσβεστήρες που μπορούν να ρυθμιστούν σε ύψος έως και 150 χλστ. με τρόπο ανάλογο με εκείνο που συναντά κανείς σήμερα στα αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με αερανάρτηση.

Στην εκδοχή Disus-P, το οποίο είναι «το πρώτο έξυπνο στον κόσμο υδραυλικό σύστημα ελέγχου αμαξώματος» το σύστημα ελέγξει την εισαγωγή λαδιού του αποσβεστήρα, τη βαλβίδα ρύθμισης απόσβεσης και την βαλβίδα ρύθμισης της σκληρότητας της ανάρτησης, ενώ το «παρών» δίνει και η ρυθμιζόμενη διαδρομή των αμορτισέρ (200 χλστ.)  τόσο και στους τέσσερις τροχούς ταυτόχρονα όσο και σε κάθε τροχό ανεξάρτητα.

Τέλος, υπάρχει και η διάταξη Disus-X, η οποία προσθέτει τη δυνατότητα οδήγησης με τρεις τροχούς.

BYD - YangWang U9

Σύμφωνα με την BYD, το σύστημα Disus πέρασε πάνω από 30 μήνες και 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών. Μάλιστα, όπως αναφέρει η κινεζική εταιρεία, ορισμένα μοντέλα της, τα οποία είναι ήδη σε παραγωγή με συμβατό hardware, είναι έτοιμα να αναβαθμιστούν ασύρματα με ορισμένες από τις παραπάνω δυνατότητες.

Το YangWang U9 διαθέτει τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες με ισχύ άνω των 1.000 ίππων που του εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω από 2 δευτερόλεπτα. Η δε αυτονομία του αναμένεται να φτάνει τα 700 χιλιόμετρα.

BYD - YangWang U9

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BYD - YangWang U9
  • BYD - YangWang U9
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ