top icon
Κόσμος

Το ηλεκτρικό Lexus RZ 450e κάνει πρεμιέρα στις 20 Απριλίου

Η Lexus αποκαλύπτει σε λιγότερο από μια εβδομάδα από σήμερα το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό RZ 450e.

Η Lexus βάζει ολοταχώς πλώρη προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της παρουσιάζοντας, ως απαρχή της πορείας της προς ένα «καθαρό» μέλλον με μηδενικές εκπομπές, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό RZ 450e.

Επί της ουσίας, πρόκειται για το… alter ego του επίσης ηλεκτρικού Toyota bZ4X, αλλά και του ομογάλακτου Subaru Solterra, που για την περίσταση θα διαθέτει σημαντικές διαφοροποιήσεις στο σχεδιασμό που θα συνάδουν με την χαρακτηριστική αισθητική «υπογραφή» της Lexus.

Προς ώρας, η Lexus δεν έχει αποκαλύψει στοιχεία που να σχετίζονται με τις τεχνικές περγαμηνές του νέου RZ 450e. Ωστόσο, βέβαιο είναι ότι το νέο EV της ιαπωνικής εταιρείας θα αντλεί ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας μια μπαταρία ιόντων λιθίου, με 10ετή παρακαλώ εγγύηση, που θα έχει χωρητικότητα 71,4 kWh.

Σε αντίθεση με το ομόσταβλο bZ4X, το Lexus RZ 450e θα προσφέρεται αποκλειστικά σε τετρακίνητες εκδόσεις, με δύο ηλεκτροκινητήρες, που αναμένεται να εξασφαλίζουν υψηλότερη συνδυαστική ισχύ σε σχέση με την αντίστοιχη του νέου EV της Toyota.

Κοινός ωστόσο παρανομαστής θα είναι το drive-by-wire σύστημα διεύθυνσης που προαιρετικά θα «συνοδεύεται» από ένα «κομμένο» πηδάλιο τύπου yoke. Το συγκεκριμένο καλούδι, πέραν της ιδιόμορφης αισθητικής του, αναμένεται να προσφέρει και άλλα… χαρίσματα όπως η βελτιωμένη ορατότητα του οδηγού προς τα εμπρός. Συν τοις άλλοις, χάρη στην ταχύτητά του – μόλις 150 μοίρες περιστροφής από άκρη σε άκρη – θα δίνει τον οδηγό τη δυνατότητα να μην απομακρύνει ποτέ τα χέρια του από αυτό, ανεξάρτητα από τον τύπο των ελιγμών του αυτοκινήτου.

Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες για το νέο Lexus RZ 450e αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την προσεχή Τετάρτη 20 Απριλίου, όταν το ιαπωνικό εργοστάσιο πραγματοποιήσει τα επίσημα αποκαλυπτήριά του νέου του EV.

Lexus RZ 450e

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ