top icon
Κόσμος

Lexus – Ρεκόρ πωλήσεων το 2023

Το 2023 η Lexus πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο με 824.258 μονάδες, που μεταφράζεται σε αύξηση 32% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στην ισχυρή ζήτηση, ιδίως στην Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ιαπωνία, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη της σταθερής προμήθειας ανταλλακτικών. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη ανήλθαν περίπου στις 69.202 μονάδες (+46%), στην Βόρεια Αμερική στις 355.606 (+24%), στην Κίνα στις 181.411 (+3%) και στην Ιαπωνία στις 94.647 (+129%). Η αναλογία των πωλήσεων εξηλεκτρισμένων οχημάτων Lexus έφτασε σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ αγγίζοντας ποσοστιαία το 47% παγκοσμίως, χάρη στην επέκταση και τις ισχυρές πωλήσεις της γκάμας εξηλεκτρισμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου του νέου RX και του αποκλειστικού EV με μπαταρία RZ. Επιπλέον, στην Ευρώπη, οι ισχυρές πωλήσεις βασικών μοντέλων όπως το NX (41.367 μονάδες), το RX (20.484 μονάδες) και το UX (11.194 μονάδες) συνέβαλαν στο να γίνει η Lexus μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες premium μάρκες.

Τα αποτελέσματα πωλήσεων ανά περιοχή για το διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2023 είναι ως εξής

LexusΟ πρόεδρος της Lexus International Takashi Watanabe δήλωσε: «Εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη σε κάθε έναν από τους πελάτες μας παγκοσμίως για την αμέριστη υποστήριξή τους στα οχήματα Lexus. Η Lexus θα συνεχίσει να προωθεί μοναδικές πρωτοβουλίες, εστιάζοντας στην ανάπτυξη και προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, επιδιώκοντας την υλοποίηση μιας κοινωνίας ουδέτερης από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Επιπλέον, δεσμευόμαστε να ανταποκρινόμαστε άμεσα και με ακρίβεια στις ανάγκες των πελατών, να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές της εποχής και να προσπαθούμε συνεχώς να κατασκευάζουμε αυτοκίνητα που προσφέρουν χαρά στους πελάτες μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ