top icon
Κόσμος

Το ηλεκτρικό Nissan Micra έρχεται το 2024

Το Nissan Micra περνά στην ηλεκτρική εποχή πραγματοποιώντας την επίσημη πρεμιέρα του το 2024.

To Nissan Micra γυρίζει τη σημαντικότερη ίσως σελίδα στην ιστορία του καθώς το 2024 θα λανσαριστεί σε ηλεκτρική έκδοση βασιζόμενο στην πλατφόρμα CMF-BEV της Renault, όπως επιβεβαίωσε σήμερα η εταιρεία με επίσημες ανακοινώσεις της.

Στο πάτωμα αυτό θα βασιστεί και το επερχόμενο Renault 5 EV προσφέροντας τη δυνατότητα φιλοξενίας μπαταριών που θα εξασφαλίζουν με μία φόρτιση αυτονομία 400 χλμ.

Η νέα αυτή πλατφόρμα, στην οποία θα «πατά» το Nissan Micra EV, θα αποτελέσει τη βάση για τη συμμαχία των Renault-Nissan ώστε κάθε έτος να παράγονται από τα δύο στρατόπεδα πάνω από 250.000 ηλεκτρικά οχήματα.

Nissan Micra EV

Την ίδια στιγμή, η κοινή χρήση της εν λόγω πλατφόρμας αναμένεται να μειώσει το κόστος παραγωγής κατά 33% σε σχέση με εκείνη στην οποία βασίζεται σήμερα το Renault Zoe, ενώ επιπλέον θα προσφέρει πρόσθετα οφέλη σε επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας στην παραγωγή.

«Το ολοκαίνουργιο μοντέλο του θα σχεδιαστεί από τη Nissan και θα κατασκευαστεί από τη Renault χρησιμοποιώντας τη νέα κοινή μας πλατφόρμα, και μεγιστοποιώντας τη χρήση των περιουσιακών στοιχείων της συμμαχίας μας. Παράλληλα θα διατηρεί την ταυτότητα Nissan. Αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της προσέγγισης της «έξυπνης διαφοροποίησης» της συμμαχίας. Διαδεχόμενο το εμβληματικό μας Micra, είμαι βέβαιος ότι αυτό το νέο μοντέλο θα προσφέρει περαιτέρω ενθουσιασμό στους πελάτες μας στην Ευρώπη», δήλωσε ο COO της Nissan, Ashwani Gupta.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ