top icon
Κόσμος

Το μυστήριο πίσω από το ηλεκτρικό Vanwall Vandervell

Το Vanwall Vandervell είναι ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό χάτσμπακ με αύρα από F1.

Το όνομα Vanwall είναι άγνωστο στους περισσότερους. Και όχι άδικα, ενδεχομένως. Σε κάθε περίπτωση, οι ρίζες του βρίσκονται πολύ πίσω στο χρόνο, και συγκεκριμένα στη δεκαετία του 1950, όταν η Vanwall καθιερώνεται ως μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο μαγικό κόσμο της F1 από τους Tony Vandervell και Colin Chapman.

Αυτό το όνομα, λοιπόν, αναβιώνει σήμερα, σε δύο μάλιστα επίπεδα, με την Vanwall να προετοιμάζεται για την είσοδό της στο FIA WEC με το δικό της hypercar, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί τα πρώτα της βήματα και στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας με το ντεμπούτο σήμερα ενός νέου EV.

Vanwall Vandervell

Με το όνομα του εικονιζόμενου μοντέλου να προέρχεται από τον ιδρυτή της εταιρείας, το νέο ηλεκτρικό hot hatch με τη ρετρό σχεδίαση θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Στιλιστικές λεπτομέρειες όπως το εμπρός splitter από carbon, οι πλαϊνές ποδιές και ο πίσω διαχύτης δημιουργούν μια άκρως επιθετική σχεδίαση στις rendering φωτογραφίες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ωστόσο, το σχεδιαστικό highlight του Vanwall Vandervell  είναι το πίσω LED φωτιστικό σώμα, που ευθέως παραπέμπει στην F1.

Vanwall Vandervell

H βασική έκδοση S διαθέτει ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με απόδοση 320 ίππων που εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα. Χωρίς να παρατίθενται λεπτομέρειες για την μπαταρία του, οι δημιουργοί του αυτοκινήτου υπόσχονται ότι η αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση φτάνει τα 450 χιλιόμετρα.

Το Vanwall Vandervell S Plus, με τη σειρά του, έχει αυτονομία 420 χιλιόμετρα, αποδίδοντας για την περίσταση 580 ίππους. Και οι δύο εκδόσεις έχουν τετρακίνηση, και επομένως δύο ηλεκτροκινητήρες στο σύνολο, με την έκδοση Plus να επιταχύνει έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Η Vanwall δηλώνει ότι θα κατασκευάσει μόλις 500 αντίτυπα του πρώτου μοντέλου παραγωγής της, το οποίο θα διανεμηθεί από μη κατονομαζόμενους συνεργάτες της εταιρείας. Οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 128.000 ευρώ.

Vanwall Vandervell

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Vanwall Vandervell
  • Vanwall Vandervell
  • Vanwall Vandervell
  • Vanwall Vandervell
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ