top icon
Κόσμος

Το νέο και ηλεκτρικό Ford F-150 Lightning

Το νέο Ford F-150 Lightning αποτελεί τη νέα, ηλεκτρική πρόταση της μπλε οβάλ εταιρείας στη δημοφιλή αρένα των pick-up μοντέλων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Το Ford F-150 Lightning έρχεται να συνεχίσει μια εμπορική πορεία διάρκειας 44 ετών στην κατηγορία των pick-up μοντέλων βάζοντας το δημοφιλέστερο όχημα της αγοράς των ΗΠΑ σε μια νέα εποχή.

Ενδείκτικό είναι το γεγονός ότι μόνο μόνο πέρσι, η σειρά F-150 της Ford, που αισίως γυρίζει σήμερα την 14η κατά σειρά σελίδα της, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 730.000 αμερικανών αγοραστών.

Κάτω από τις εντυπωσιακές εξωτερικές επιφάνειες του αντίπαλου δέους του αμερικανικού επίσης Tesla Cybertruck φιλοξενείται ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων που εξασφαλίζουν χαρακτηριστικά τετρακίνησης, σε συνδυασμό με ισχύ της τάξης των 563 ίππων.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η ροπή, που αγγίζει τα 1.050 Nm.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, το νέο Ford F-150 Lightning θα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο περίπου 4,4 δλ.

Ford F-150 Lightning

Η αυτονομία καi η φόρτιση του νέου Ford F-150 Lightning

Χωρίς να ανακοινώνονται οι χωρητικότητες των δύο διαθέσιμων μπαταριών, το pick-up της Ford θα είναι σε θέση να εξασφαλίζει με μια πλήρη φόρτιση αυτονομία 370 και 482 χλμ., σύμφωνα με τα στοιχεία και πρωτόκολλα της αμερικανικής EPA.

Και οι δύο εκδόσεις του Ford F-150 Lightning θα έχουν την ικανότητα να φορτίζουν με μέγιστη ισχύ 150 kW.

Σε αυτή την περίπτωση, σε ταχυφορτιστή DC ο συσσωρευτής ενέργειας (προφανώς εκείνος με τη μικρότερη χωρητικότητα) θα είναι σε θέση να ανακτήσει ενέργεια από το 15% στο 80% της μέγιστης δυναμικής του σε χρόνο 40 περίπου λεπτών.

Αξιοσημείωτη εδώ είναι η λειτουργία power-at-home, η οποία παρέχει αμφίδρομη φόρτιση – και για την περίσταση τη δυνατότητα τροφοδοσίας ενός σπιτιού με ηλεκτρική ενέργεια από την μπαταρία για έως και 10 ημέρες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Ford F-150 Lightning προσφέρει ωφέλιμο φορτίο 907 κιλών, ενώ η μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης ξεπερνά τους 4,5 τόνους.

Επιπρόσθετα, χάρη στο… κενό που υπάρχει κάτω από το εμπρός καπό, το αμερικανικό pick-up προσθέτει στις χωροταξικές περγαμηνές του έναν χρήσιμο χώρο φόρτωσης 400 λίτρων – το αποκαλούμενο και ως frunk.

Από εκεί και πέρα, το νέο Ford F-150 Lightning λανσάρει τη νέα γενιά του πολυσυστήματος SYNC 4A της Ford, ενώ χαρακτηριστική είναι η παρουσία μιας οθόνης 15,5 ιντσών που παραπέμπει άμεσα σε εκείνη της ηλεκτρικής επίσης Mustang Mach-E.

Το στοιχείο που σίγουρα κλέβει την παράσταση είναι η τιμή του αυτοκινήτου στις ΗΠΑ, η οποία θα ξεκινά από τα 39.974 δολάρια.

Το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2022.

Στην Ευρώπη, το νέο Ford F-150 Lightning δεν αναμένεται να εισαχθεί.

Ford F-150 Lightning

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ford F-150 Lightning
  • Ford F-150 Lightning
  • Ford F-150 Lightning
  • Ford F-150 Lightning
  • Ford
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ