top icon
Κόσμος

Το νέο Renault 5 κυκλοφόρησε… από διαρροή

Αρκετά πριν από την επίσημη πρεμιέρα του νέου Renault 5, κυκλοφόρησαν μέσω διαρροής οι πρώτες φωτογραφίες του.

Η αποκάλυψη του νέου Renault 5 έχει προγραμματιστεί να γίνει μέσα στο Φεβρουάριο του 2024, ωστόσο, μέσω μιας διαρροής κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες του. Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν από το WIPO, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, δείχνουν ξεκάθαρα τις ρετρό επιρροές του μικρού ηλεκτρικού μοντέλου, το οποίο φαίνεται να ακολουθεί φιλοσοφία του αρχέτυπου.

Renault 5

Δεν απέχει από τη λογική του πρωτότυπου, που είδαμε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2021. Το νέο ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech έρχεται να αντικαταστήσει το Zoe, ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε και με τα σήματα της Alpine σε μια πιο «άγρια» έκδοση.

Renault 5

Σε αυτή τη φάση, φαίνεται ότι εκτός από τη εν γένει σχεδίαση έχουν υιοθετηθεί και οι τροχοί από το πρωτότυπο, αν και μοιάζουν λίγο πιο μικροί σε διάμετρο, έχουν την ίδια σχεδίαση. Σίγουρα είναι λιγότερο φαντεζί, με την πίσω φωτεινή μπάρα του concept να έχει αντικατασταθεί από ένα μαύρο διακοσμητικό φιλέτο.

Renault 5

Ανάλογα, πιο κοντά στην πραγματικότητα και πιο χρηστικοί είναι οι εξωτερικοί καθρέπτες, οι οποίοι τώρα είναι μεγαλύτεροι. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι χειρολαβές των θυρών, που είναι κανονικές και προεξέχουν.

Με γνώμονα τη μείωση του κόστους παραγωγής κατά ένα τρίτο, σε σχέση με του Zoe, το νέο Renault 5 χρησιμοποιεί αρκετά στοιχεία από τη βάση του Clio. Η πλατφόρμα στην οποία πατάει είναι η AmpR Small, η οποία αποτελεί διάδοχο της γνωστής CMF-B EV. Το νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο, παρά το μέγεθός του, θα έχει ανάρτηση με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, που αφήνει υποσχέσεις για πιο σπορτίφ συμπεριφορά.

Renault 5

Το Renault 5 θα έχει πιο compact μπαταρία που θα ζυγίζει 15 κιλά λιγότερο από αυτή του Zoe και αναμένεται να προσφέρει καλύτερη ακαμψία, αλλά και βελτιωμένα επίπεδα θορύβου και άνεσης (NVH). Το μήκος του μικρού ηλεκτρικού μοντέλου αναμένεται να μείνει κάτω από τα 4 μέτρα και πιο κοντά στα 3,9 μ.

Αρχικά θα είναι διαθέσιμο με μπαταρία 52 kWh που θα του χαρίζει αυτονομία 400 χιλιομέτρων. Λίγο αργότερα θα προστεθεί στη γκάμα του και μια μικρότερη, πιο προσιτή έκδοση, με μπαταρία 40 kWh. Όσον αφορά την τιμή του, αναμένεται να κρατηθεί κάτω από τα 25.000 ευρώ. Η πρεμιέρα του νέου Renault 5 θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου 2024, στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Renault 5

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ