top icon
Κόσμος

Το νέο σύστημα ευέλικτης φόρτισης Flexible Charging System της Mercedes

Με το νέο Flexible Charging System, η Mercedes δημιούργησε μια ευέλικτη και προσιτή λύση φόρτισης για οδηγούς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων της.

Η ηλεκτρική κινητικότητα συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, με όλο και περισσότερους να επιλέγουν ένα καινοτόμο και βιώσιμο σύστημα κίνησης – είτε με τη μορφή ενός plug-in υβριδικού οχήματος είτε εκείνη ενός πλήρως ηλεκτρικού.

Με τις EQC, EQA και EQV, καθώς και με τη νέα EQS που θα είναι εμπορικά διαθέσιμη μέσα στο καλοκαίρι, η Mercedes προσφέρει σήμερα τέσσερα μοντέλα υψηλής απόδοσης με μηδενικές εκπομπές που δείχνουν το δρόμο προς το μέλλον. Επιπλέον, περισσότερες από 20 παραλλαγές οχημάτων Mercedes θα είναι διαθέσιμες με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης μέχρι το τέλος του έτους – από την A-Class έως την GLE, με κινητήρες βενζίνης ή ντίζελ. Ωστόσο, όλα τα οχήματα με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης έχουν ένα κοινό: πρέπει να φορτιστούν, είτε σε Wallbox ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης είτε σε κοινή οικιακή πρίζα, όπου κάθε να απαιτεί το δικό της καλώδιο φόρτισης.

Flexible Charging System - Mercedes

Εδώ μπαίνει στο… παιχνίδι το νέο Flexible Charging System της Mercedes, το οποίο είναι συμβατό με όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά μοντέλα ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων της Mercedes. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σήμερα ο Γερμανός κατασκευαστής, «με αυτήν τη συμπαγή, φορητή λύση φόρτισης, οι πελάτες έχουν πάντα ακριβώς το σύστημα που απαιτείται στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου – είτε στο σπίτι, είτε στον υπόγειο χώρο στάθμευσης στην εργασία είτε όταν ταξιδεύον».

Η φόρτιση στο όχημα πραγματοποιείται μέσω μιας ενσωματωμένης υποδοχής Type 2, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εύκολη φόρτιση όλων των ευρωπαϊκών οχημάτων. Οι διάφοροι προσαρμογείς μπορούν να συνδεθούν εύκολα στο σημείο διαχωρισμού του προσαρμογέα, με το σύστημα να τους ανιχνεύει αυτόματα προσαρμόζοντας ανάλογα την ισχύ φόρτισης. Η τελευταία, όσον αφορά το νέο Flexible Charging System της Mercedes, είναι 22 kW.

Όπως είναι προφανές, η ασφάλεια κατά τη διαδικασία φόρτισης αποτελεί για τη Mercedes την πρώτη προτεραιότητα. Εδώ, οι ενσωματωμένοι αισθητήρες θερμοκρασίας στους οικιακούς προσαρμογείς προστατεύουν από την υπερθέρμανση, ενώ η όλη διάταξη έχει σχεδιαστεί για ένα εύρος θερμοκρασιών από -30 έως +50 °C.

Flexible Charging System - Mercedes

Από εκεί και πέρα, το συνολικό μήκος του συστήματος φόρτισης είναι περίπου 5 μέτρα. Επιπλέον, έχει ληφθεί υπόψη η ποικιλία των πριζών που βρίσκονται σε διάφορες χώρες – έτσι εκτός από το βύσμα Schuko που είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο στην Ευρώπη, τα απαραίτητα βύσματα για την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι επίσης διαθέσιμα.

Το σύστημα φόρτισης φυλάσσεται σε μια θήκη υψηλής ποιότητας στην οποία όλα τα αξεσουάρ βρίσκουν τακτοποιημένα τη θέση τους, βάζοντας έτσι τέλος στο… μπέρδεμα όλων των διαφορετικών καλωδίων φόρτισης στο χώρο αποσκευών. Τα αξεσουάρ περιλαμβάνουν επίσης ένα καλώδιο προέκτασης 5 μέτρων, μια κλειδαριά ασφαλείας και μια βάση στήριξης στον τοίχο.

Η λιανική τιμή του νέου Flexible Charging System της Mercedes στη Γερμανία είναι 1.225 ευρώ.

Flexible Charging System - Mercedes

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Flexible Charging System - Mercedes
  • Flexible Charging System - Mercedes
  • Flexible Charging System - Mercedes
  • Flexible Charging System - Mercedes
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ