top icon
Κόσμος

To νέο Toyota Hilux GR Sport αγριεύει

Ανανέωση και ενδυνάμωση για το Toyota Hilux GR Sport ΙΙ, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από προς παράδοση από το δεύτερο μισό του 2024.

Σχεδιαστικά, το νέο Toyota Hilux GR Sport προτάσσει μια δυναμική, άκρως επιβλητική αισθητική, που τονίζεται από τα κόκκινα σπειροειδή ελατήρια και τα αμορτισέρ σε μαύρο χρώμα μπροστά και κόκκινο πίσω, σε συνδυασμό με τα έντονα μαύρα φτερά.

Αυτή η εντυπωσιακή εμφάνιση υπερθεματίζεται και από τις νέες μαύρες ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών και τις κόκκινες δαγκάνες φρένων, οι οποίες συμβάλλουν επίσης στην αναβάθμιση της απόδοσης του συστήματος πέδησης.

Toyota Hilux GR Sport

Το Hilux GR Sport II, όπως επισήμως αποκαλεί η Toyota την σπορ παραλλαγή του pick-up της, ξεχωρίζει για μια σειρά από premium εξωτερικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως η μαύρη εμπρός μάσκα G mesh με το κλασικό λογότυπο της Toyota, τα μαύρα σκαλοπάτια, καθρέφτες και λαβές θυρών, το ασημί προστατευτικό στο εμπρός κάτω μέρος του αμαξώματος, τον σκουρόχρωμο πίσω προφυλακτήρα και τα διακριτικά λογότυπα «GR SPORT».

Toyota Hilux GR Sport

Στο εσωτερικό το κυρίαρχο χρώμα είναι επίσης το μαύρο δημιουργώντας μια κομψή αίσθηση, συνοδευόμενο από έντονες κόκκινες πινελιές, όπως οι ζώνες ασφαλείας. Το «παρών» δίνουν τα χαρακτηριστικά paddles για τη χειροκίνητη διαδοχή των σχέσεων, καθώς και πεντάλ αλουμινίου.

Τα μαύρα σπορ καθίσματα από σουέντ και δέρμα με ασημί ραφές αναδεικνύουν την εσωτερική εμφάνιση. Από εκεί και πέρα, το Hilux GR Sport είναι εξοπλισμένο με το πιο πρόσφατο σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect που λειτουργεί με οθόνη αφής 8 ιντσών. Οι χρήστες μπορούν επίσης να συνδέσουν το smartphone ή το tablet τους στο σύστημα, τόσο ενσύρματα όσο και ασύρματα εάν χρησιμοποιούν Apple CarPlay και Android Auto.

Toyota Hilux GR Sport

Το πακέτο πολυμέσων περιλαμβάνει πρόσβαση σε πλοήγηση που βασίζεται στο cloud, η οποία χρησιμοποιεί συνεχώς ενημερωμένες πληροφορίες συμβάντων κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο για ακριβή και αποτελεσματικό σχεδιασμό διαδρομής. Υπάρχει επίσης και ένα ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν δεν είναι διαθέσιμη σύνδεση δεδομένων στο cloud.

Toyota Hilux GR Sport

Toyota Hilux GR Sport II: Μηχανικά και άλλα

Το Hilux είναι παγκοσμίως γνωστό για τις εκτός δρόμου δυνατότητες και την αξιοπιστία του. Και η πιο πρόσφατη εκδοχή του έρχεται να ενισχύσει αυτή την κληρονομιά. Η αύξηση από 29 σε 30 μοίρες της γωνίας προσέγγισης και η βελτιωμένη απόσταση από το έδαφος, επεκτείνουν τις δυνατότητες εκτός δρόμου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της αύξησης του ύψους κατά 20 χλστ. σε συνδυασμό με τη διεύρυνση του μετατροχίου κατά 140 και 155 χλστ. εμπρός και πίσω.

Toyota Hilux GR Sport

Αεροδυναμικά, το Hilux GR Sport II ακολουθεί μια προσέγγιση χωρίς συμβιβασμούς χάρη στη νέα δομή της αεροκουρτίνας, συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκαίνουργιου προφυλακτήρα με λειτουργικό πλαίσιο φώτων ομίχλης που στόχο έχει να βελτιστοποιήσει την αεροδυναμική αντίσταση και να μειώσει τους στροβιλισμούς στο τόξο του τροχού.

Toyota Hilux GR Sport

Στην ανάρτηση τα αμορτισέρ μονού σωλήνα υιοθετούν νέο έμβολο, αντικαθιστώντας την τρέχουσα λύση των αμορτισέρ διπλού σωλήνα, παρέχοντας καλύτερη απόσβεση και ταχύτερη απόκριση σε δύσκολες συνθήκες. Την ίδια στιγμή, οι νέοι ελαφρύτεροι τροχοί των 17 ιντσών είναι εξοπλισμένοι με ελαστικά παντός εδάφους για ενίσχυση της πρόσφυσης και της συνολικής σταθερότητας. Το φρένα, επίσης, είναι πιο αποδοτικά, χάρη στους μεγαλύτερους εμπρός δίσκους και τους νέους στον πίσω άξονα που αντικαθιστούν τα ταμπούρα του προηγούμενου μοντέλου.

Toyota Hilux GR Sport

Ο εγνωσμένης αξίας κινητήρας των 2,8 λίτρων, που εισήχθη στη γκάμα Hilux το 2020, εξακολουθεί να αποδίδει ισχύ 204 ίππων και ροπή 500 Nm ροπής, συνδυαζόμενος με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

H Toyota θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των πωλήσεων του νέου Hilux GR Sport το πρώτο εξάμηνο του 2024 – οι παραδόσεις του δε σε πελάτες στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Toyota Hilux GR Sport

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ