top icon
Κόσμος

Το Opel Astra διαθέσιμο και σε ήπια υβριδικές εκδόσεις Hybrid 136

Με τη σειρά του το Opel Astra, τόσο στη 5θυρη, όσο και στη station wagon εκδοχή του, εφοδιάζεται με τον 1.2 PureTech με ήπια υβριδική τεχνολογία Hybrid 136.

Με γνώμονα την αποδοτικότητα, η Opel εφοδιάζει το Astra, στην 5θυρη και station wagon εκδοχή του, με το ήπια υβριδικό σύνολο 1.2 PureTech Hybrid 136. Πρόκειται για έναν αποδοτικό κινητήρα, που βρίσκει εφαρμογή στα μοντέλα του Stellantis Group. Πρόσφατα το είδαμε κάτω από το καπό του νέου Citroen C5 Aircross, αλλά και των Citroen C4 και C4 X.

Opel Astra

Όσον αφορά το Opel Astra, η έκδοση 1.2 PureTech Hybrid 136 θα ενσωματωθεί στη γκάμα των εκδόσεων που ήδη υπάρχουν και είναι η 1.2 PureTech 130, η diesel με τους 130 ίππους, οι δύο Plug-in Hybrid με απόδοση 180 ή 225 ίππους και η αμιγώς ηλεκτρική με 156 ίππους.

Οι νέες ήπια υβριδικές εκδόσεις 48V εφοδιάζονται με έναν 3κύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων, που συνδυάζεται με ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη, -με απόδοση 21 kW (29 ίππων) και 55 Nm ροπής-, που βρίσκεται ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, διπλού συμπλέκτη e-DSC6.

Opel Astra Sports Tourer

Η μπαταρία 48V είναι τοποθετημένη κάτω από το κάθισμα του οδηγού, καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο. Αυτή δίνει ενέργεια, φορτίζοντας μέσω του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση.

Το ήπια υβριδικό σύστημα, συνολικής απόδοσης 136 ίππων, επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά, σε συνθήκες χαμηλού φορτίου και για μικρό χρονικό διάστημα, λειτουργώντας σχεδόν σαν full hybrid. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία το συγκεκριμένο σύνολο και σε σχέση με το απλό βενζινοκίνητο, εξοικονομεί 15% καυσίμου, ενώ μπορεί να καλύψει μέχρι το 50% των διαδρομών εντός πόλης σε ηλεκτρική λειτουργία.

Opel Astra

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Opel Astra
  • Opel Astra
  • Opel Astra
  • Opel Astra Sports Tourer
  • Opel Astra
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ