top icon
Κόσμος

Το πιο μικρό παγωτατζίδικο του κόσμου μέσα σ’ ένα Fiat 500e

Μια μοναδική έκδοση απ’ όλες τις απόψεις, δημιούργησε η Fiat πάνω στο 500e, διασκευάζοντας το στο πιο μικρό παγωτατζίδικο στον κόσμο.

Η Fiat παρουσίασε μια μοναδική, στην κυριολεξία έκδοση, που έχει ως βάση το ηλκετρικό 500e. Η ιδέα, δίχως άλλο, ευφάνταστη, καθώς οι Ιταλοί έκαναν το γνωστό μικρό αυτοκίνητο πόλης, παγωτατζίδικο.

Η ονομασία του προσδιορίζει ξεκάθαρα τον χαρακτήρα του «Gelateria Edition» και βασίζεται στην ανοιχτή εκδοχή του 500e. Φυσικά έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες τροποποιήσεις προκειμένου να σερβίρει δροσερές μπάλες παγωτού.

Fiat 500e Gelateria Edition

Η Fiat εστιάζει στο μέγεθος του παγωτατζίδικου, καθώς υποστηρίζει ότι είναι το μικρότερο στον κόσμο και ίσως να είναι αν αναφέρεται σε αυτοκίνητο και όχι σε καροτσάκι, που είναι πολλά στην Ιταλία, τη χώρα του παγωτού.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το ειδικό αυτό 500e είναι ικανό να σερβίρει 300 άτομα κάθε μέρα. Το εσωτερικό έχει διαμορφωθεί ειδικά για να είναι πέρα από όμορφο και ιδιαίτερο, χρηστικό, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τον… παγωτατζή. Μια τέντα είναι τοποθετημένη πάνω από το… κατάστημα, για να προστατεύει από τον ήλιο και παράλληλα να δίνει μια μοναδική εικόνα στην κατασκευή.

Fiat 500e Gelateria Edition

Οι θέσεις πέρα από αυτή του οδηγού έχουν αφαιρεθεί για να χωρέσει ο εξοπλισμός και να μπορεί να σταθεί όρθιος ο άνθρωπος που εξυπηρετεί. Από την άλλη υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για τις καρέκλες των πελατών, που δεν θα απολαύσουν στο… όρθιο το παγωτό τους.

Σχεδιαστικά δεν υπάρχουν αλλαγές, παρά μόνο αισθητικά, καθώς χρησιμοποιήθηκε μια όμορφη διχρωμία, γαλάζιου – λευκού, που αντλεί έμπνευση από τα παγωτατζίδικα της παλιάς εποχής. Το λογότυπο «Gelateria» στις πόρτες, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιόν του συγκεκριμένου ηλεκτρικού Fiat 500e.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προέκυψε ως προϊόν του μάρκετινγκ και ως απάντηση στους περιορισμούς που έθεσε η Βρετανία στα παγωτατζίδικα με diesel κινητήρα και δεν τους επιτρέπει να κινηθούν σε ζώνες χαμηλών ρύπων.

Fiat 500e Gelateria Edition

Fiat 500e Gelateria Edition

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ