top icon
Κόσμος

Το Rimac Nevera συνέτριψε το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid στο Nurburgring (video)

Μια ειδική έκδοση Time Attack του Rimac Nevera έγραψε τον εντυπωσιακό χρόνο 7:05:298 και κατέκτησε την κορυφαία θέση στα ηλεκτρικά, αφήνοντας πολύ πίσω του το Tesla Model S Plaid.

Το Rimac Nevera είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό μοντέλο στο Nurburgring, με χρόνο 7:05:298. Η ανακοίνωση έγινε από την εταιρεία στο Quail στο Monterey της Καλιφόρνια, στη μεγάλη γιορτή του αυτοκινήτου.

Οδηγός του πανίσχυρου ηλεκτρικού Nevera ήταν ο Martin Kodric, με το αυτοκίνητο που οδηγούσε να πατά σε ελαστικά Michelin Cup 2 R και το χρόνο να επιβεβαιώνεται από τηλεμετρία, όπως και από την TUV SUD.

Rimac Nevera Time Attack Edition Nurburgring

Rimac Nevera Time Attack Edition στο Nurburgring

Με το χρόνο αυτό άφησε πολύ πίσω το Telsa Model S Plaid, που κατείχε μέχρι τώρα το ρεκόρ στην κατηγορία με 7:25:231.

Ο οδηγός, Martin Kodric δήλωσε: «Το γεγονός ότι το Nevera μπορεί να κινηθεί με τέτοιες ταχύτητες στην πίστα, τη στιγμή που σχεδιάστηκε για να είναι ένα άνετο αυτοκίνητο GT στο δρόμο, το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό. Είναι ένα μοναδικό μίγμα μηχανολογίας και σχεδιασμού. Άνετο στην πόλη, αλλά και συναρπαστικό στους επαρχιακούς δρόμους, όπως επίσης και ξεκούραστο σε μεγάλα ταξίδια, αλλά και… διαβολικά γρήγορο στην πίστα».

Rimac Nevera Time Attack Edition Nurburgring

Η Rimac παρουσίασε αυτή την ειδική έκδοση Time Attack του Nevera στην Καλιφόρνια για να γιορτάσει τις επιτυχίες της. Θα κατασκευαστούν μόνο 12 αυτοκίνητα, τα οποία ήδη έχουν πουληθεί. Κάθε ένα από αυτά θα είναι «ντυμένο» στα χρώματα των αυτοκινήτων που χάρισαν επιτυχίες στην εταιρεία.

Η πρώτη έκδοση είναι βαμμένη σε μαύρο και πράσινο χρώμα. Την έμπνευση, σύμφωνα με την εταιρεία, έδωσε το ιδιότυπο καιρικό φαινόμενο που συμβαίνει κατά την καταιγίδα, όπου ο ουρανός παίρνει μια έντονη πράσινη απόχρωση.

Rimac Nevera Time Attack Edition Nurburgring

Παρουσίαση Rimac Nevera Time Attack Edition

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ