top icon
Κόσμος

To Suzuki Jimny είναι εδώ – και τώρα σε 5θυρη έκδοση

Η Suzuki παρουσίασε την 5θυρη έκδοση του δημοφιλούς Jimny που θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες αγορές.

Μετά από πολλές φήμες και συζητήσεις για την επόμενη μέρα του Suzuki Jimny, η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε σήμερα την 5θυρη παραλλαγή του που όπως όλα μαρτυρούν αντικαθιστά την 3θυρη.

Το νέο μοντέλο προέρχεται από τη Maruti Suzuki με έδρα το Νέο Δελχί και έκανε το ντεμπούτο του σήμερα στην έκθεση Auto Expo 2023 στην Ινδία. Φυσικά, εξακολουθεί να είναι ένα σκληροτράχηλο off-road με πλαίσιο τύπου σκάλας, και πλέον με μεγαλύτερες διαστάσεις και δύο επιπλέον πόρτες, υπόσχεται μεγαλύτερους χώρους και περισσότερη πρακτικότητα.

Suzuki Jimny

Ενώ η 3θυρη έκδοση του Suzuki Jimny που πωλείται στην Ιαπωνία έχει μήκος 3.395 χιλιοστά, το… παγκόσμιο μοντέλο φτάνει πλέον στα 3.645 χλστ. Τώρα, η άρτι αφιχθείσα 5θυρη εκδοχή «σκαρφαλώνει» στα 3.985 χλστ., με το μεταξόνιό του να έχει επιμηκυνθεί στα 2.590 χλστ. (+340 χλστ.). Η Maruti Suzuki δηλώνει επίσης ότι το 5θυρο Jimny έχει πλάτος 1.645 χλστ. και ύψος 1.720 χλστ.

Το σκληροτράχηλο off-road της Suzuki δεν διαφοροποιείται σχεδιαστικά σε σχέση με το παρελθόν, με τους τονισμένους θόλους των τροχών, τους στρογγυλούς προβολείς, τη χαρακτηριστική μάσκα και τον «κρεμασμένο» στο πίσω μέρος εφεδρικό τροχό να προέρχονται από την 3θυρη παραλλαγή. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, το 5θυρο Suzuki Jimny «πατά» σε τροχούς 15 ιντσών που συνοδεύονται από ελαστικά διαστάσεων 195/80.

Suzuki Jimny

Σχεδόν απαράλλαχτη είναι η σχεδίαση στο εσωτερικό. Εδώ, σημείο αναφοράς είναι ο ενιαίος πίσω πάγκος, ο οποίος φιλοξενεί τρεις επιβάτες. Ο δε χώρος φόρτωσης για τις αποσκευές τους φτάνει στα 203 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωσή τους ανεβαίνει σε χωρητικότητα στα 332 λίτρα. Από πλευράς εξοπλισμού, η «9αρα» οθόνη αφής δίνει το «παρών» αλλά και στοιχεία όπως η ασύρματη σύνδεση μέσω Android Auto και Apple CarPlay, οι 6 αερόσακοι, η κάμερα οπισθοπορείας και το ESP.

Την κίνηση στο ινδικών προδιαγραφών 5θυρο Suzuki Jimny προσφέρει ένας 1.500άρης κινητήρας με φυσική αναπνοή και mild hybrid σύστημα, ο οποίος αποδίδει 105 ίππους και ροπή 134 Nm. Από εκεί και πέρα μπορεί κανείς να επιλέξει ένα μηχανικό 5τάχυτο κιβώτιο ή ένα αυτόματο 4 σχέσεων με μετατροπέα ροπής  – σταθερές ασφαλώς είναι οι επιλογές 2WD, 4WD και 4WD Low.

Η Maruti Suzuki θα συναρμολογήσει το 5θυρο Jimny στο εργοστάσιο στην Gurugram και ήδη δέχεται παραγγελίες στην Ινδία, όπου θα κυκλοφορήσει τον Μάιο. Θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές, όπως η Αφρική, η Αυστραλία και η Λατινική Αμερική, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη του στη γηραιά ήπειρο.

Suzuki Jimny

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Suzuki Jimny
  • Suzuki Jimny
  • Suzuki Jimny
  • Suzuki Jimny
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ