top icon
Κόσμος

Toyota FT-Se: Ο διάδοχος του MR2 θα είναι ένα ηλεκτρικό σπορ μοντέλο

Με αισθητική που δεν αφήνει αμφιβολίες για τη σπορ φιλοσοφία του, το FT-Se είναι ένα πρωτότυπο που θα αποτελέσει το διάδοχο του MR2.

Στο Kenshiki forum είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το πρωτότυπο FT-Se. Ένα πολλά υποσχόμενο μοντέλο που δείχνει το μέλλον της Toyota στα σπορ μοντέλα. Το αρκτικόλεξο που έχει για όνομα, σημαίνει Future Toyota Sports electric και ξεκαθαρίζει ευθύς εξαρχής τη φιλοσοφία του.

Toyota

Από κοντά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, από όσο οι φωτογραφίες μαρτυρούν. Αεροδυναμικό, με έντονες ακμές και σμιλεμένες καμπύλες, δεν κρύβει τα αγωνιστικά γονίδια της φίρμας. Η σταθερή αεροτομή συνοδεύεται από ένα diffuser, με τους μεγάλους τροχούς 20 ιντσών να συμπληρώνουν τη σπορ εικόνα.

Οι compact διαστάσεις του, με ύψος 1.220 χλστ., παραπέμπουν σε σπορ μοντέλο του παρελθόντος, ενώ το μεγάλο πλάτος δίνει μια δυναμική προοπτική στο μάτι και παράλληλα στο δρόμο. Το μήκους 4.380 χλστ. αμάξωμα διακρίνεται για την αρμονία του, κρύβοντας τις διαστάσεις του.

Toyota

Το εσωτερικό είναι λιτό σε σχεδίαση, αλλά με τεχνολογία, όπως αυτή υπογραμμίζεται από τις οθόνες του πίνακα οργάνων, η οποία είναι χαμηλά τοποθετημένη για να μην κόβει ορατότητα από τον οδηγό. Παράλληλα, οι επιμέρους λειτουργίες ελέγχονται από οθόνες, ενώ το τιμόνι είναι παραλληλόγραμμο (τουλάχιστον στην πρωτότυπη μορφή του αυτοκινήτου).

Οδηγός και συνοδηγός κάθονται χαμηλά, με την Toyota να έχει τοποθετήσει μαξιλαράκια αριστερά και δεξιά, στο ύψος των γονάτων, προκειμένου να προστατεύονται σε σπορ δραστηριότητες, στο δρόμο ή στην πίστα.

Toyota

Toyota FT-Se concept

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ