top icon
Επικαιρότητα

Ύποπτος για απάτη και ψευδή διαφήμιση ο CEO της Audi

Μια ακόμα εξέλιξη στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών των αρμόδιων αρχών της Γερμανίας που αφορούν στο διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων του VW Group.

Ο CEO της Audi, Rupert Stadler, ο οποίος ανανέωσε πέρσι το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον γερμανικό όμιλο, καθίσταται από τις εισαγγελικές αρχές της πόλης του Μονάχου ως ύποπτος για απάτη και ψευδή διαφήμιση, μαζί μ’ ένα μη κατονομαζόμενο μέχρι και αυτή τη στιγμή μέλος του ΔΣ της εταιρείας, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών του διαβόητου σκανδάλου dieselgate. Θυμίζουμε πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi είχε κληθεί πρόσφατα από δικαστήριο της Στουτγάρδης προκειμένου να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία σε ακρόαση που αφορούσε τη διερεύνηση των πτυχών το εν λόγω σκανδάλου. Η ίδια αρχή είχε ζητήσει αντίστοιχη συνδρομή και από τον πρώην επικεφαλής του VW Group, Martin Winterkorn, τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Audi, Ulrich Hackenberg, αλλά και από πολλά ακόμη νυν και τέως στελέχη του γερμανικού ομίλου.

Σύμφωνα με το Reuters, στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαλεύκανση των πτυχών του σκανδάλου, οι δικαστικές αρχές έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του CEO της Audi αναζητώντας πρόσθετα στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση. Αυτή τη στιγμή, οι αρχές φέρονται να διερευνούν 19 στο σύνολο υπόπτους, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αποκαλυφθεί. Χαρακτηριστική ήταν και η προχθεσινή δήλωση της εισαγγελίας του Μονάχου, στην οποία επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από τις 30 Μαΐου 2018 ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Audi AG, Rupert Stadler, καθώς και ένα ακόμη μέλος του διοικητικού συμβουλίου, κατονομάζονται ως ύποπτοι»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ