top icon
Κόσμος

Τι σχέση έχει η Volvo με το Rallycross;

H Volvo με τη συνεργασία της με το World RX, θα έχει ηγετικό ρόλο στη σχεδίαση των διαδρομών του θεσμού με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του θεάματος.

Η Volvo Construction Equipment (Volvo CE), η οποία είναι ο επίσημος προμηθευτής κατασκευαστικού εξοπλισμού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross της FIA, θα διαδραματίσει επιπλέον ηγετικό ρόλο στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη των μελλοντικών διαδρομών του World RX.

Η επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ του θεσμού World RX και της Volvo CE ανοίγει νέους δρόμους – τόσο σε φυσικό όσο και σε μεταφορικό επίπεδο – καθώς οι δύο πλευρές φέρνουν στο τραπέζι τις εξειδικευμένες δεξιότητές τους για να κάνουν τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ακόμα πιο συναρπαστικό.

Volvo

Η νέα γενιά αυτοκινήτων rallycross απαιτεί μια νέα “γενιά” διαδρομών rallycross για αυτό και όταν ζητήθηκε από την Volvo CE να υποστηρίξει την κατασκευή νέων διαδρομών για τα αμιγώς ηλεκτρικά θηρία των 500kW (680bhp) η σουηδική εταιρεία είπε το ναι χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αξιοποιώντας τα μηχανήματα αιχμής και την τεχνογνωσία εκτός δρόμου, η σουηδική εταιρεία πέρασε τις τελευταίες εβδομάδες σε στενή συνεργασία με τον διοργανωτή του Rallycross και τον διεθνή οργανισμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη FIA, ώστε να βρουν τον τρόπο να ενισχύσουν τη δράση στον θεσμό.

Οι οδηγοί του World RX Timmy Hansen, Klara Andersson και Niclas Grönholm επισκέφθηκαν το ειδικά ανεπτυγμένο “Rallycross Test Lab” της Volvo CE στη Σουηδία για να δοκιμάσουν την ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή, οι οποία περιελάμβανε απότομες στροφές, chicanes και άλματα.

Volvo

Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, κάθε στοιχείο της πίστας αξιολογήθηκε προσεκτικά με στόχο την αύξηση του θεάματος. Τα μηχανήματα της Volvo CE βελτίωσαν και τελειοποίησαν κάθε στοιχείο της διαδρομής μέχρι να θεωρηθεί τέλειο, χωρίς περιθώρια συμβιβασμών, και μόλις η FIA έδωσε το πράσινο φως, τα δεδομένα κατασκευής καταγράφηκαν τρισδιάστατα στην εφαρμογή ελέγχου μηχανών Dig Assist της Volvo CE.

Αυτά τα δεδομένα που καταγράφηκαν μπορούν στη συνέχεια να προγραμματιστούν από την Volvo και να αναδημιουργηθούν σε νέες και υπάρχουσες πίστες σε όλο τον κόσμο, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο κατασκευής κάθε πίστας, ενώ αφήνουν ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα.

Volvo

Αυτό το πρώτο στάδιο του ταξιδιού είναι η απόδειξη ότι η συνεργασία του World RX και της Volvo CE δεν αφορά μόνο την οικοδόμηση του μέλλοντος, αλλά και τη διατήρηση του θεάματος και τη συνεχή βελτίωσή του. Ο Arvid Rinaldo, Brand Communication and Partnerships, Volvo CE, δήλωσε: “Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε την επόμενη γενιά συναρπαστικών διαδρομών rallycross με τον πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο. Η απώτερη φιλοδοξία μας είναι να υποστηρίξουμε την κατασκευή διαδρομών με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα”.

Ο Arne Dirks, εκτελεστικός διευθυντής της Rallycross Promoter GmbH, δήλωσε: “Από τότε που ανακοινώσαμε τη Volvo CE ως επίσημο προμηθευτή εξοπλισμού κατασκευών, είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκαλύπτουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την πρωτοποριακή συμμαχία. Πρόκειται για μια μοναδική σχέση που πιστεύουμε ότι θα κάνει μια πραγματικά απτή διαφορά στο μέλλον του θεσμού”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ