top icon
Κόσμος

ΒP και Piaggio Group συνεργάζονται για την ηλεκτροκίνηση

ΒΡ και Piaggio Group ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν την ηλεκτρική μετακίνηση στα δίτροχα και τρίτροχα οχήματα σε Ευρώπη, Ινδία και Ασία.

Η ΒΡ και το Piaggio Group υπέγραψαν ένα Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για την ανάπτυξη και εφαρμογή μίας ευρείας γκάμας υπηρεσιών για τον ταχύτατα αυξανόμενο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων με δύο και τρείς τροχούς, στην Ευρώπη, την Ινδία και την Ασία. Τα οχήματα αυτά, μεταξύ των οποίων μοτοσυκλέτες, σκούτερ και ελαφριά επαγγελματικά οχήματα, σήμερα συνθέτουν την πιο ευρεία κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, καταλαμβάνοντας το 44% των πωλήσεων και το 25% του υπάρχοντος παγκόσμιου στόλου οχημάτων, με σχεδόν 250 εκατομμύρια οχήματα να είναι ήδη ηλεκτρικά1. Υπολογίζεται ότι έως το 2040, οι πωλήσεις αυτών των ηλεκτρικών οχημάτων ενδέχεται να ξεπεράσουν το 80% και ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων δύο και τριών τροχών σε όλο τον πλανήτη, να τριπλασιαστεί στις 750 εκατομμύρια μονάδες.

Ενώνοντας τις ικανότητες του Piaggio Group στην εκτεταμένη παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και τη διαχείριση των σχετικών υποδομών με την τεχνογνωσία και την παγκόσμια εμβέλεια της bp, οι δύο εταιρίες σκοπεύουν να υποστηρίξουν τη διαρκώς αυξανόμενη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων δύο και τριών τροχών παγκοσμίως, ώστε να συμβάλουν στην καταπολέμηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις πόλεις και τη μείωση της εκπομπής ρύπων σε αστικές περιοχές.

ηλεκτροκίνηση
Υπό το Μνημόνιο Κατανόησης που έχουν υπογράψει, το Piaggio Group και η ΒΡ, καθώς και η ινδική θυγατρική Jio-bp, θα συνεργαστούν στην διερεύνηση δυνατοτήτων για την παροχή λύσεων σε ό,τι αφορά τη φόρτιση και την ανταλλαγή μπαταριών, αλλά και στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών όπως είναι η μπαταρία ως υπηρεσία Battery as a Service (BaaS) (η μίσθωση οχημάτων, η διαχείριση και η ανακύκλωση των μπαταριών) και το όχημα ως υπηρεσία ‘Vehicle as a Service’ (VaaS) μίσθωση, επισκευή, διαχείριση και έξυπνη διαχείριση της ενέργειας αυτών των οχημάτων. Οι πρώτες προσπάθειες θα εστιάσουν στην Ινδία, όπου ήδη δραστηριοποιούνται η Jio-bp και το Piaggio Group, στην ανάπτυξη λύσεων για ηλεκτρικά οχήματα. Οι εταιρίες σκοπεύουν επίσης να εξερευνήσουν περαιτέρω δυνατότητες στην Ασία (σε Κίνα, Ινδονησία και Βιετνάμ) καθώς και στην Ευρώπη.

Η ευκολία και η μετακίνηση κατέχουν θεμελιώδη θέση στη στρατηγική της ΒΡ. Συνεργαζόμενη με καινοτόμους εταίρους, η bp επιδιώκει την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και υπηρεσιών που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της μετακίνησης, της ενέργειας και των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. Η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στο επίκεντρο της προσέγγισης που έχει η bp για τη μετακίνηση και είναι ο λόγος ανάπτυξης των δικτύων φόρτισης της εταιρίας σε όλο τον κόσμο. Στόχος της bp είναι η δημιουργία περισσοτέρων από 70.000 δημόσιων σημείων φόρτισης έως το 2030.

Το Piaggio Group πρωτοστατεί στην ηλεκτρική μετακίνηση από τα μέσα της δεκαετίας του 70, αναζητώντας διαρκώς τεχνολογικά προηγμένες λύσεις, οι οποίες αναπτύσσονται στα κέντρα έρευνας και εξέλιξης που διαθέτει παγκοσμίως. Ο Όμιλος θεωρεί τη δυνατότητα συνδυασμού ρομποτικής και λογισμικού, ως το κλειδί για τη βελτίωση των μελλοντικών συστημάτων αστικής μετακίνησης. Με την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και με τις πολλές δυνατότητες διαχείρισης των σχετικών υποδομών, σκοπεύει να επιβεβαιώνει συνεχώς την ηγετική του θέση στην επανάσταση που συντελείται.

Η Jio-bp είναι μια ινδική κοινοπραξία μεταξύ της Reliance Industries Limited (RIL) και της bp, που δραστηριοποιείται στα πεδία των καυσίμων και της μετακίνησης. Σκοπεύοντας να γίνει η κορυφαία εταιρεία παροχής λύσεων μετακίνησης στην Ινδία, η κοινοπραξία θα αξιοποιήσει την παρουσία της Reliance σε 21 πολιτείες και τα εκατομμύρια των καταναλωτών της μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Jio. Η bp φέρνει την εκτεταμένη παγκόσμια εμπειρία της σε υψηλής ποιότητας διαφοροποιημένα καύσιμα, λιπαντικά, λιανική και σε προηγμένες λύσεις μετακίνησης με χαμηλή εκπομπή ρύπων άνθρακα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ