top icon
Κόσμος

VW ID.3: «Έρχονται» ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού

Το VW ID.3 είναι το πρώτο EV της γερμανικής εταιρείας που θα δεχτεί μέσα στο μήνα που διανύουμε τις πρώτες αναβαθμίσεις μέσω over-the-air ενημερώσεων.

Το VW ID.3 θα δεχθεί μέσα στον Ιούλιο το πρώτο «κύμα» ασύρματων ενημερώσεων της γερμανικής εταιρείας, διαδικασία που θα επαναλαμβάνεται, όπως διαβεβαιώνουν οι ιθύνοντες της, κάθε δώδεκα εβδομάδες.

Η πρώτη έκδοση του λογισμικού με την ονομασία «ID.Software2.3» προσφέρει στο VW ID.3 ορισμένες λειτουργικές βελτιώσεις, όπως για παράδειγμα στο σύστημα φωτισμού ID.Light. Την ίδια στιγμή, το νέο software εξασφαλίζει επίσης βελτιστοποιημένη αναγνώριση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και του δυναμικού ελέγχου της κύριας δέσμης των φώτων, ενώ αναβαθμίσεις εντοπίζονται στη λειτουργικότητα, στο interface και στην απόδοση του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Οι ενημερώσεις λογισμικού πραγματοποιούνται μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, απευθείας στο όχημα.

Ο Ralf Brandstatter, Διευθύνων Σύμβουλος της VW, δήλωσε:

«Η VW ανεβάζει ταχύτητα στην ψηφιοποίηση. Μετά την επιτυχή διάθεση των ηλεκτρικών μοντέλων της οικογένειας ID., η μάρκα δημιουργεί μια νέα, ψηφιακή εμπειρία πελάτη με νέες λειτουργίες και μεγαλύτερη άνεση – και αυτό είναι κάτι που θα πραγματοποιείται κάθε δώδεκα εβδομάδες.

«Αυτό μας καθιστά τον πρώτο κατασκευαστή οχημάτων μαζικού όγκου που παρέχει τακτικά εκτεταμένες Over-the-Air ενημερώσεις. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην εφαρμογή της στρατηγικής ACCELERATE, η οποία προετοιμάζει τη VW για τη συνδεδεμένη, ψηφιακή κινητικότητα του μέλλοντος».

Όπως ανακοίνωσε το γερμανικό εργοστάσιο, ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού για τα ID.4 και ID.4 GTX θα ακολουθήσουν την προσεχή περίοδο.

VW ID.3 - VW ID.4

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ