Επικαιρότητα Κόσμος

VW και Northvolt συνεργάζονται για την κατασκευή μπαταριών

Η VW δίνει σάρκα και οστά στη συνεργασία της με τη σουηδική εταιρεία Northvolt με στόχο τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για την κατασκευή μπαταριών στη Γερμανία.

Η συνεργασία της VW με τη Northvolt ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 με τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης (λέγε με κοινοπραξία Northvolt Zwei), η οποία θα έστρωνε το δρόμο για τη δημιουργία μιας μονάδας κατασκευής μπαταριών σε ευρεία κλίμακα. Όπερ και εγένετο. Σήμερα, όπως επισήμως ανακοινώθηκε, το εν λόγω εγχείρημα παίρνει σάρκα και οστά, καθώς η VW ξεκινά την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για τη στέγαση της εν λόγω μονάδας στο Salzgitter της Γερμανίας.

Η συγκριμένη μονάδα των VW και Northvolt θα κοστίσει 450 εκατ. ευρώ, ποσό που θα επενδυθεί από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων, οι τελευταίες θα νοικιαστούν, με την παραγωγή μπαταριών να ξεκινά το 2024 με συνολική δυναμική 16 GWh.

Αυτή τη στιγμή η VW συνεργάζεται με πολλούς ακόμα καταξιωμένους κατασκευαστές μπαταριών. Οι βασικοί προμηθευτές της γερμανικής εταιρείας για την Ευρώπη είναι οι LG Chem, Samsung και SKI και για την Κίνα η CALT – στις ΗΠΑ η VW προμηθεύεται συσσωρευτές ενέργειας από την SKI.

H VW εκτιμά ότι με χρονικό ορίζοντα το 2025 οι απαιτήσεις της σε μπαταρίες μόνο για την Ευρώπη θα ανέρχονται στις 150 GWh, ενώ σε ανάλογα επίπεδα θα κυμανθούν και εκείνες, στο ίδιο χρονικό διάστημα, για τις αγορές της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου