top icon
Κόσμος

WEC – Δύο πρωτότυπα υδρογόνου θα δώσουν το «παρών» στο Spa

Στις 6 ώρες του Spa Francorchamps, ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό πρωτότυπο υδρογόνου της MissionH24 και το αντίστοιχης τεχνολογίας Alpenglow της Alpine θα εμφανιστούν στην πίστα πριν τον αγώνα.

Με την πίστα Spa-Francorchamps, η MissionH24 διατηρούσε πάντα μια ιδιαίτερη σχέση και το 2024 θα το αποδείξει ξανά. Πέρισυ, στο ίδιο αυτοκινητοδρόμιο, το LMP H2G πραγματοποίησε έναν γύρο επίδειξης για τους θεατές που ήρθαν να δουν τον αγώνα, με ένα πλήρωμα που συμβόλιζε τη σχέση μεταξύ της MissionH24 και της θρυλικής βελγικής πίστας: Ο Pierre Fillon, πρόεδρος του ACO, στο τιμόνι και ο Amaury Bertholomé, γενικός διευθυντής της πίστας Spa-Francorchamps, ως συνοδηγός.

Alpenglow

Ένα νέο ορόσημο θα σημειωθεί στις 11 Μαΐου 2024. Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη των έξι ωρών στο Spa-Francorchamps, το H24 θα ολοκληρώσει αρκετούς γύρους στη θρυλική βελγική πίστα. Θα είναι επίσης μαζί με ένα άλλο όχημα υδρογόνου, το Alpenglow της Alpine, εξοπλισμένο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ το H24 χρησιμοποιεί κυψέλη καυσίμου που παρέχεται από τη Symbio.

Alpine Alpenglow

Το concept car Alpenglow αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2022 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού και ο αγώνας του WEC στο Spa θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που το αυτοκίνητο θα βγει στην πίστα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ