top icon
Επικαιρότητα

Ξεκινά η παραγωγή της νέας Porsche 911 Speedster [+video]

Ένα συλλεκτικό μοντέλο από το Zuffenhausen με βαριά «φανέλα» και χαρακτηριστικά εφάμιλλα με εκείνα των σύγχρονων 911 GT3.

Μέχρι πριν λίγο καιρό το γνωρίζαμε ως ένα σπορ ανοιχτό πρωτότυπο, που επιχειρεί να «συνδέσει» το παρόν της γερμανικής φίρμας με το ένδοξο παρελθόν της με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την έναρξη παραγωγής, στις 8 Ιουνίου του 1948, του πρώτου σπορ μοντέλου της γκάμας Porsche: της 356 Νο 1 Roadster. Σήμερα, όμως, η γερμανική εταιρεία επιβεβαιώνει εκ νέου με όλη την επισημότητα που αρμόζει στις περιπτώσεις, ότι η καθ’ όλα εκθαμβωτική 911 Speedster θα μπει στην παραγωγή, έστω κι αν αυτή θα περιοριστεί στα μόλις 1.948 αντίτυπα.

Όπως ξεκαθαρίζουν οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας, η νέα Porsche 911 Speedster, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Zuffenhausen στο χώρο του μουσείου της εταιρείας τον περασμένο Ιούνιο, έχει εξελιχθεί από το Porsche Motorsport Centre χρησιμοποιώντας ως βάση μια «ταπεινή» 911 Carrera 4 Cabriolet σε ότι αφορά στα… φανερά της σημεία, και τη σύγχρονη 911 GT3, σε ότι έχει να κάνει με τα «απόκρυφά» της μέρη, ενώ πολλές πινελιές προήλθαν και από την 911 R του 2016. Την κίνηση, σύμφωνα με την Porsche, εξασφαλίζει ένας ατμοσφαιρικός flat-six κινητήρας με χωρητικότητα τα 4,0 λίτρα, απόδοση 510 ίππων στις 8.400 σ.α.λ. (σ.σ.: το όριο περιστροφής είναι οι 9.000 σ.α.λ.) και ροπή 470 Nm στις 6250 σ.α.λ., σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο με σύστημα auto-blip για συγχρονισμό των στροφών και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό με ασύμμετρο, όπως χαρακτηρίζεται, βαθμό εμπλοκής.

Σε σχέση με τον κινητήρα της 911 GT3, η συγκεκριμένη εκδοχή του διαμαντιού της Porsche διαθέτει πλέον δύο φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων πληρώντας έτσι τη νόρμα Euro 6d Temp Evap-ISC. Στους υπόλοιπους τομείς, οι 10 επιπλέον ίπποι σε σχέση με τον κινητήρα της GT3 «βγήκαν» χάρη στο ανασχεδιασμένο σύστημα ψεκασμού υψηλής πίεσης καθώς και στο τροποποιημένο σύστημα εισαγωγής. Επίσης, σημαντική ήταν η συνεισφορά και της ελαφρύτερη κατά 10 κιλά εξαγωγής, η οποία είναι κατασκευασμένη από  ανοξείδωτο ατσάλι.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η νέα 911 Speedster των 1.465 κιλών (άδεια, χωρίς υγρά) εκπέμπει 317 gr ανά χιλιόμετρο κίνησης εξασφαλίζοντας στους έως και δύο τυχερούς επιβάτης της επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 4,0 δλ. Για το «0-160» και «0-200» αρκούν 8,0 και 12,2 δλ. Από εκεί και πέρα, όλα τα αντίτυπα του μοντέλο θα είναι εφοδιασμένα με το σύστημα πέδησης PCCΒ, το οποίο αποτελείται από κεραμικούς δίσκους, 20άρες ζάντες, σύστημα Torque Vectoring και μια σπορ ανάρτηση ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μέσω του συστηματος PASM με μειωμένο κατά 25 χλστ. ύψος.

Οπτικά, κύρια χαρακτηριστικά της Poersche 911 Speedster είναι το πιο κεκλιμένο σε σχέση με μια «911» εμπρός παρμπρίζ και τα μικρότερης επιφάνειας πλευρικά παράθυρα. Στο πίσω μέρος, και συγκεκριμένα πίσω από τις πλάτες των επιβατών, δεσπόζει ένα ειδικά σχεδιασμένο «double bubble» κάλυμμα από carbon, στοιχείο που αποτελεί το σήμα κατατεθέν των εκδόσεων Speedster από το 1988 μέχρι και σήμερα. Το «πακέτο» ολοκληρώνεται από ένα αλεξινέμιο από Plexiglas. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η 911 Speedster δεν θα διαθέτει ηχοσύστημα, ούτε κλιματισμό αλλά ούτε και σύστημα πλοήγησης. Τα δε καθίσματα στο εσωτεριό θα είναι κατασκευασμένα από carbon – όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα φτερά και το εμπρός καπό._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ