top icon
Επικαιρότητα

Ξεκινά η παραγωγή του Seat Tarraco στο Wolfsburg

Μετά από είκοσι περίπου χρόνια, το εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg κατασκευάζει μοντέλο άλλης εταιρείας του Ομίλου: το Seat Tarraco.

 

Το ισπανικό SUV, το οποίο αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε στη Βαρκελώνη «εκμεταλλεύεται» τις συνέργειες που προέκυψαν με αφορμή την πλατφόρμα παραγωγής MQB. Στο Wolfsburg, το ισπανικό μοντέλο θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής μαζί με τα VW Tiguan και Touran. Το βήμα προς την παραγωγή πολλαπλών εταιρειών θα ενισχύσει την ανάπτυξη της παραγωγικής ικανότητας του κεντρικού εργοστασίου της VW. Η παραγωγή του Tarraco στο Wolfsburg αποτελεί μέρος του «Συμφώνου για το Μέλλον» που σύναψε η VW με το Συμβούλιο Εργασίας στα τέλη του 2016. Το σύμφωνο αφορά ένα εκτεταμένο χρονοδιάγραμμα για τη βελτίωση της οικονομικής βιωσιμότητας της VW και την τοποθέτηση της εταιρείας σε σταθερή βάση ανάπτυξης για το μέλλον.

Αυτή είναι η πέμπτη φορά που το κεντρικό εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg κατασκευάζει μοντέλο για άλλη εταιρεία του Ομίλου. Εκεί παραγόταν το Seat Arosa από τα τέλη του 1996 μέχρι το 1998. Επιπλέον, το εργατικό δυναμικό στο Wolfsburg παρήγαγε το Audi 50 από το 1974 έως το 1978, το Audi 80 από το 1994 μέχρι το 1998 και το Audi 100 από το 1993 έως το 1997. Το Audi 50 ήταν σε μεγάλο βαθμό πανομοιότυπο με το Polo το οποίο συναρμολογείτο στο Wolfsburg από το 1975 ενώ τώρα παράγεται στο εργοστάσιο της Παμπλόνα στην Ισπανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ