top icon
Κόσμος

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας BMW Σειράς 5 στο εργοστάσιο του Dingolfing

Διαθέσιμη με τέσσερα συστήματα κίνησης, μεταξύ αυτών και αμιγώς ηλεκτρική, η νέα BMW Σειράς 5 μπήκε στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Κάτω Βαυαρίας.

Το εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη της παραγωγής της νέας BMW Σειράς 5 Touring. Πρόκειται για το πρώτο πολυτελές όχημα στην κατηγορία του, που, εκτός από βενζινοκίνητη, πετρελαιοκίνητη και Plug-in υβριδική έκδοση διαθέτει μία αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή.

BMW 5 Series 2024

Αυτό καθιστά την BMW i5 Touring το τέταρτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που μπαίνει σε μαζική παραγωγή στο εργοστάσιο του Dingolfing μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.

Δείτε επίσης: BMW Σειρά 5 Touring: Και ηλεκτρική με απόδοση έως 601 ίππους

«Η BMW Σειρά 5 Touring είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη Γερμανία και την ευρωπαϊκή αγορά και πολλοί πελάτες την περιμένουν», δήλωσε ο Διευθυντής του Εργοστασίου, Christoph Schrοder. Όμως, στα τέλη Μαΐου, η αναμονή θα τελειώσει, γιατί τότε η νέα Touring – στην έκτη γενιά της – θα φτάσει στις εκθέσεις των εμπόρων και τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους πελάτες. Το νέο μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία από τώρα.

Δείτε επίσης: BMW i5 M60 xDrive: Πράσινη ανάπτυξη!

BMW 5 Series 2024

Από τότε που λανσαρίστηκε η πρώτη γενιά το 1991, το εργοστάσιο του Dingolfing στην Κάτω Βαυαρία έχει την αποκλειστικότητα στην παραγωγή της BMW Σειράς 5 Touring, με περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα να έχουν βγει από τις γραμμές παραγωγής του όλα αυτά τα χρόνια.

Δείτε επίσης: Πρεμιέρα για τη νέα Σειρά 5 της BMW και την ηλεκτρική i5

Όπως και η προκάτοχός της, η νέα BMW Σειρά 5 Touring – ανεξαρτήτως συστήματος κίνησης – κατασκευάζεται με ευελιξία μαζί με τη BMW Σειρά 5 Sedan και τα μοντέλα BMW Σειρά 4 και Σειρά 6, όλα σε μία ενιαία γραμμή παραγωγής. Οι επενδύσεις στο εργοστάσιο για τη νέα BMW Σειρά 5 Touring ανέρχονται σε περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.

BMW 5 Series 2024

«Για εμάς εδώ στο Dingolfing, η BMW Σειρά 5 είναι μέρος του DNA μας», εξήγησε ο Διευθυντής του Εργοστασίου, Christoph Schroder, «και το λανσάρισμα της νέας Touring αποτελεί το επόμενο βήμα στην ανανέωση της επιτυχημένης σειράς του μοντέλου μας».

Δείτε επίσης: Οδηγούμε στην Κροατία την ηλεκτρική BMW i5

Πέρυσι, τα οχήματα της Σειράς 5 αντιπροσώπευαν περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής του Dingolfing. Αλλά με την Touring να είναι πλέον διαθέσιμη, οι αριθμοί θα μπορούσαν να αυξηθούν σημαντικά το 2024, πλησιάζοντας δυνητικά το 50%.

BMW 5 Series 2024

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW 5 Series 2024
  • BMW 5 Series 2024
  • BMW 5 Series 2024
  • BMW 5 Series 2024
  • BMW 5 Series 2024
  • BMW 5 Series 2024
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ