top icon
Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Mercedes CLA Coupe

Στη μονάδα στο Kecskemét της Ουγγαρίας ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Mercedes CLA Coupe.

Μέσα στο 2018 τέσσερα ήταν τα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας στην κατηγορία των «κόμπακτ» αυτοκινήτων που ξεκίνησαν να παράγονται σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες που βρίσκονται σε τρεις ηπείρους: η 5θυρη A-Class στο Rastatt της Γερμανίας, στο Kecskemét της Ουγγαρίας και στο Uusikaupunki της Φινλανδίας, η 4θυρη Α-Class στο Aguascalientes του Μεξικού, η A-Class L Sedan στο Πεκίνο της Κίνας και η B-Class στο Rastatt της Γερμανίας. Από σήμερα, στο παραπάνω… άθροισμα έρχεται να προστεθεί και η νέα CLA Coupe, που είδαμε να πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο της στις αρχές του χρόνοy στην έκθεση τεχνολογίας CES στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ.

Το εργοστάσιο της Mercedes στο Kecskemét της Ουγγαρίας απασχολεί σήμερα περίπου 4.700 εργαζόμενους. Το 2018 παρήγαγε περισσότερα από 190.000 αυτοκίνητα του Γερμανού κατασκευαστή, με το πρώτο μοντέλο που κύλησε από τις γραμμές παραγωγής να είναι η B-Class το 2012. Ακολούθησε η 4θυρη CLA Coupe το 2013 και η CLA Shooting Brake το 2015. Και τα δύο μοντέλα παράγονται αποκλειστικά στο Kecskemét από όπου και εξάγονται στην παγκόσμια αγορά.

Το γερμανικό μοντέλο εξοπλίζεται με το σύστημα MBUX Interior Assist, το οποίο αναγνωρίζει τις χειρονομίες διαθέτοντας τη δική του… νοημοσύνη. Επίσης, επιτρέπει την προσαρμογή του περιεχομένου της οθόνης μόλις το χέρι του επιβάτη προσεγγίσει την οθόνη αφής στον πίνακα οργάνων ή την επιφάνεια touch pad στην κεντρική κονσόλα, με τα επιμέρους στοιχεία να επισημαίνονται σύμφωνα με το τρέχον ενεργό μενού. Επιπλέον, το σύστημα είναι σε θέση να διακρίνει τις επιθυμίες του οδηγού και του συνοδηγού και έτσι να γνωρίζει για ποιο κάθισμα πρόκειται να ενεργοποιηθεί η λειτουργία… μασάζ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ