top icon
Επικαιρότητα

Το υβριδικό σύστημα 48-Volt του νέου Audi A8

Ένας μόλις μήνας απομένει για την πρεμιέρα της ολοκαίνουργιας ναυαρχίδας της Audi και στο φως έρχονται σήμερα νέα στοιχεία για τις τεχνικές της περγαμηνές.

Όπως αποκαλύφθηκε, όλες οι διαθέσιμες εκδόσεις του νέου Audi A8 θα είναι εφοδιασμένες με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης 48-Volt, το οποίο αποτελείται από έναν συσσωρευτή ιόντων λιθίου τοποθετημένο στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος. Η καρδιά της όλης διάταξης είναι μια υδρόψυκτη μίζα, μόνιμα συνδεδεμένη μέσω ιμάντα με τον κινητήρα, η οποία συμπληρώνει την παραδοσιακή που χρησιμοποιείται μόνο όταν ο κρύος κινητήρας τίθεται σε ζωή.

Χάρη σε όλα τα παραπάνω, όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε λειτουργία coasting, ο χρόνος που απαιτείται για την επανεκκίνηση του κινητήρα ελαχιστοποιείται. Σύμφωνα με την Audi, το ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το εν λόγω σύστημα θα είναι ενεργό από τα 55 έως και τα 160 χλμ./ώρα και για χρόνο έως και 40 δλ. αντλώντας την απαιτούμενη ενέργειά του από την μπαταρία της «48βολτης» διάταξης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σύστημα που η Audi αποκαλεί Predictive Convenient Starting, το οποίο συνεργάζεται με τη λειτουργία start & stop και τις εμπρός κάμερες του οχήματος. Εν προκειμένω, όταν το προπορευόμενο αυτοκίνητο ξεκινήσει μετά από στάση, αυτό γίνεται αντιληπτό από τους αισθητήρες του οχήματος δίνοντας εντολή εκκίνησης του κινητήρα, ακόμα και στην περίπτωση που ο οδηγός συνεχίζει να πατά το πεντάλ του φρένου.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι τεχνικές και όχι μόνο λεπτομέρειες του νέου Audi A8 θα αποκαλυφθούν στις 11 Ιουλίου, ημέρα που η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει επίσημα τη νέα της ναυαρχίδα στη Βαρκελώνη στα πλαίσια της εκδήλωσης Audi Summit._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ