top icon
Επικαιρότητα

Το υδρογονοκίνητο Hyundai Nexo FCEV στη CES 2018

H Hyundai αποδεικνύει έμπρακτα και για μια ακόμα φορά την πίστη της στις καθαρές τεχνολογίες μ’ ένα απτό και διόλου… θεωρητικό όχημα: το Nexo FCEV.

Πρόκειται για ένα πραγματικό SUV –καμία σχέση με πρωτότυπο- από το στρατόπεδο της Hyundai που για μια ακόμα φορά υιοθετεί την τεχνολογία των κυψελών προκειμένου να «τροφοδοτηθεί» με ενέργεια ο ηλεκτροκινητήρας με τον εξοπλίζεται. Επί της ουσίας, πρόκειται για τον αντικαταστάτη του ix35 FCEV, ο οποίος δίνει για την περίσταση έμφαση στη βελτιωμένη απόδοση, στη μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης και φυσικά στις αναβαθμισμένες επιδόσεις.

Με μήκος 4,67 μ., ύψος 1,63 μ. και πλάτος κοντά στα 1,9 μ., το Nexo FCEV εφοδιάζεται με ελαφρύτερες σε σχέση με το παρελθόν δεξαμενές που ζυγίζουν 16 κιλά λιγότερο από εκείνες του προκατόχου του, οι οποίες μπορούν να αποθηκεύσουν έως και 6,3 κιλά υδρογόνου. Η ισχύς που αποδίδεται από τις κυψέλες, σε συνδυασμό με την αρωγή μιας μπαταρίας 40kW, ανέρχεται στους 184 ίππους, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει από μόνος του 163 ίππους, επίδοση που εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ. κοντά στα 10 δλ.

Σύμφωνα με την Hyundai, η αυτονομία κίνησης ανέρχεται με ένα γέμισμα, που διαρκεί όχι περισσότερο από 5 λεπτά, στα 560 πραγματικά χιλιόμετρα, ενώ η αποδεδειγμένη διάρκεια ζωής των κυψελών ξεπερνά τα 240.000 χλμ. αριθμός που ισοδυναμεί πρακτικά με τον «κύκλο» ολόκληρης της κατασκευής.  

Από εκεί και πέρα, το νέο Nexo FCEV, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τη χρονιά που ήδη διανύουμε σε επιλεγμένες αγορές, θα εξοπλίζεται με τη δέσμη τεχνολογιών Advanced Driver Assistance System (ADAS). Σημείο αναφοράς από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας όμως θα αποτελεί επίσης και το πρωτοποριακό εσωτερικό, το οποίο αποκαλείται από τους Κορεάτες ως «Intelligent Personal Cockpit» διαθέτοντας, μεταξύ άλλων, σύστημα αναγνώρισης φωνής που θα συνεπικουρείται από τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και αυτόμονης οδήγησης επιπέδου 4._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ