top icon
Κόσμος

Με φουτουριστική σχεδίαση το μέλλον της Honda

Δύο νέα πρωτότυπα που αλλάζουν πολλά σε σχεδιαστικό επίπεδο και όχι μόνο, παρουσίασε η Honda στην CES 2024.

Τη νέα φιλοσοφία στους τομείς του σχεδιασμού και την τεχνολογίας παρουσίασε η Honda στην έκθεση τεχνολογίας CES 2024. Το μέλλον της είναι ξεκάθαρα ηλεκτρικό και αποτυπώνεται εμφατικά στα δύο νέα πρωτότυπα που έκαναν την παρουσία τους εμπρός στο κοινό του Las Vegas.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό concept ονομάζεται Saloon και διακρίνεται για την αιχμηρή του σχεδίαση, με τα, δίχως αμφιβολία, φουτουριστικά στοιχεία. Η σχεδίαση παραπέμπει σε μοντέλα fastback, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα δίνουν μια πιο διαστημική άποψη στο μοντέλο, «αγκαλιάζοντας» το μεγάλο «H» του σήματος της ιαπωνικής εταιρείας στο εμπρός μέρος.

Honda-0-Saloon-concept-CES-2024-1-new

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η μινιμαλιστική σχεδίαση, με έμφαση στην πρακτικότητα. Η οθόνη καταλαμβάνει όλο το πλάτος του ταμπλό, με το κοφτό τιμόνι να συμβάλει στην αίσθηση του concept. Τα καθίσματα δείχνουν σπορ, έχοντας παράλληλα στην πλάτη τους οθόνες για τους πίσω επιβάτες. Το αυτοκίνητο παραγωγής που θα βασίζεται στο Saloon θα λανσαριστεί, σύμφωνα με τη Honda μέσα στο 2026.

Honda-0-Saloon-concept-CES-2024-1-new

Το άλλο πρωτότυπο ακούει στο όνομα Space-Hub και είναι ένα πρωτότυπο πολυμορφικό μοντέλο, με αχανείς χώρους και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική σχεδίασης. Ανοιχτό στο κέντρο του, δίνει την αίσθηση ενός σαλονιού από σπίτι. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες επιτρέπουν στο φως να περάσει στο εσωτερικό, ενώ παράλληλα παρέχουν απρόσκοπτη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Honda Space Hub ev concept CES 2024

Ενδεχομένως να αποτελέσει τη βάση για ένα μοντέλο με πολυχρηστικό χαρακτήρα, χωρίς ωστόσο η Honda να έχει κάνει ακόμα κάποια ανακοίνωση σχετικά με την παραγωγή του. Αμφότερα σηματοδοτούν τις εξελίξεις στους κόλπους της Honda, αποτελώντας τα πρώτα δείγματα γραφής της φιλοσοφίας «0 Series». Πέρα από τη νέα αισθητική, φέρνουν και εξελιγμένη τεχνολογία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και αναβαθμισμένο εξοπλισμό ασφάλειας.

Honda-0-Space-Hub-concept-CES-2024-2-new

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Honda-0-Saloon-concept-CES-2024-1-new
  • Honda-0-Saloon-concept-CES-2024-1-new
  • Honda-0-Saloon-concept-CES-2024-1-new
  • Honda-0-Saloon-concept-CES-2024-1-new
  • Honda Saloon ev concept CES 2024
  • Honda Space Hub ev concept CES 2024
  • Honda Space Hub ev concept CES 2024
  • Honda-0-Space-Hub-concept-CES-2024-2-new
  • Honda Space Hub ev concept CES 2024
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ