Επικαιρότητα Κόσμος

Υπό σκέψη ένα «γρήγορο» Citroen C3

Οι Γάλλοι φαίνεται να μην έχουν βρει ακόμα την ακριβή αναλογία στο μίγμα των επιμέρους συστατικών που θα συνθέσουν το χαρακτήρα της «καυτής» έκδοσης VTS του νέου Citroen C3.

Μπορεί η Citroen να μας έχει επιδείξει προ πολλού τα αγωνιστικά γονίδια του νέου C3 μετά και τη συμμετοχή του νέου της «μικρού» στο «παγωμένο» Μόντε Κάρλο, στο εναρκτήριο, με άλλα λόγια, λάκτισμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ραλλύ για το 2017, ωστόσο το γαλλικό εργοστάσιο τηρούσε μέχρι πρότινος σιγή ιχθύος σε ότι αφορά στις προθέσεις του με την «πολιτική» έκδοση της σειράς. Την περασμένη όμως εβδομάδα, μέσω δηλώσεων στο βρετανικό Τύπο του επικεφαλής της PSA, Carlos Tavares, οι Γάλλοι ανοίγουν λίγο περισσότερο τα χαρτιά τους ξεκαθαρίζοντας πως αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

«Υπάρχουν πλάνα να αναβαθμίσουμε τους κινητήρες μας και να πάμε λίγο παραπέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO του γαλλικού Ομίλου.

Εφόσον τα σχέδια των ανθρώπων της Citroen ευοδωθούν, τη θέση του κάτω από το καπό του νέου Citroen C3 είναι πολύ πιθανόν να πάρει ο γνώριμος 1.600άρης κινητήρας τούρμπο της PSA αποδίδοντας ισχύ που θα κυμαίνεται πολύ κοντά στους 200 ίππους.

 Διαβάστε επίσης: Δοκιμάζουμε το νέο Citroen C3 1.6 BlueHDI 75 PS

Μολαταύτα, η απόλυτη ισχύς και η δημιουργία μιας γνήσια σπορτίφ παραλλαγής του μοντέλου, φαίνεται να μην είναι αυτή τη στιγμή το πρωταρχικό ζητούμενο για τους ανθρώπους της Citroen, οι οποίοι φαίνεται να μην είναι διατεθειμένοι να «θυσιάσουν» στο βωμό των επιδόσεων τον ήπιο και πολιτισμένο χαρακτήρα του C3, το οποίο φαίνεται να «ποντάρει» πολλά αυτή στη στιγμή στα εν λόγω χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία ανάμεσα στα αυτοκίνητα δρόμου και τη Citroen Racing; Σίγουρα ναι, αλλά την ίδια στιγμή θα ήθελα να διατηρήσουμε και τα χαρακτηριστικά της άνεσης. Και αυτό είναι σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση για εμάς», συμπλήρωσε ο Carlos Tavares._X.A.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '80;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου